TvObzor
JESENSKA SHEMA TELEVIZIJE SLAVONIJE I BARANJE

Jutarnji program obogaćen novim sadržajima
Objavljeno 30. rujna, 2016.
Osim jutarnjeg programa, na STV-u su gledane Tema dana, koja se bavi aktualnom temom toga dana, Ošini po tamburi, Into music, Poticaj, Javna stvar, Pun pogodak, Ritam grada, Sport report i mnoge druge emisije

Nakon ljetne stanke, krenula je jesenska shema Televizije Slavonije i Baranje ili Slavonske televizija (STV). U programu obogaćenom brojnim novim sadržajima, na STV-u su posebno ponosni na jutarnji program. Što su sve pripremili za svoje gledatelje otkrila nam je Antonija Tomasović, glavna urednica STV-a.

- Mi smo jedina lokalna televizija na ovom području koja ima svoj jutarnji program i emitira ga već treću godinu zaredom, i to od 9 do 14 sati. Dio je to cjelodnevnog programa, jer mi smo mala televizija, s malim broj zaposlenih, ali dobro ekipirana, tako da svaki dan program emitiramo od 9 ujutro do poslije ponoći, od toga je 90 posto vlastiti program. Ponosni smo na naš jutarnji program koji stalno nastojimo mijenjati i obogaćivati ubacivanjem novih rubrika. Cilj nam je da gledateljima budemo susjedi i prijatelji, da oni u svakom trenutku mogu doznati nešto o onome što se događa u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Stoga svakih sat vremena emitiramo vijesti, od 9 sati, pa sve do središnjih vijesti koje počinju u 20.10 sati - kaže Antonija Tomasović.

Osim toga, u jutarnji program uvrstili su novu rubriku pod nazivom Mijau vau. Naravno, tema su kućni ljubimci, a imaju i odgovore veterinara. Uz to, u TV ordinaciji osječki liječnici odgovaraju na pitanja gledatelja, a u rubrici TV vedute suradnik STV-a Grgur Marko Ivanković, kustos u Muzeju Slavonije, obilazi s novinarima znamenite spomenike, zgrade i ulice. Iako se o tome već mnogo zna, na STV-u smatraju da nije loše ponoviti da imamo lijep grad, što često zaboravljamo.

Uz to, u jutarnjem programu nastoje imati što više gostiju. “To su obično autori ili glumci iz novih predstava, ali i načelnici i gradonačelnici iz općina i gradova na području Osječko-baranjske županije. Uz to, svaki dan u 13.10 sati počinje emisija Otvoreni studio, u kojoj svakodnevno imamo goste. To je neka vrsta talk show programa, koji naši gledatelji vole”, ističe Tomasović.

Osim jutarnjeg programa, na STV-u su gledane Tema dana, koja se bavi aktualnom temom toga dana, Ošini po tamburi, Into music, Poticaj, Javna stvar, Pun pogodak, Ritam grada, Sport report i mnoge druge emisije. Televizija Slavonije i Baranje 7. listopada obilježit će svoju 24. obljetnicu, stoga priprema veliku rođendansku proslavu u kojoj će uživati i njezini gledatelji.

Piše: Vesna LATINOVIĆFoto: Gojko MITIĆ
SNIMAJU I IZVAN GRANICA HRVATSKE

Iako je Televizija Slavonije i Baranje lokalna televizija, snima priloge i izvan naše županije, ali i države. Nedavno smo bili u Budimpešti te zajedno s kolegama sa STV-a pratili izvedbu opere “Nikola Šubić Zrinjski” u Mađarskoj državnoj operi. Bila je to prigoda da naprave prilog o tom događaju u svojim informativnim emisijama, ali i specijaliziranoj emisiji Ritam grada. U Ritmu grada novinarka Jelena Grgić i snimatelj Kristijan Kro napravili su zanimljivu reportažu o mađarskoj metropoli.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike