Učionica
UČILIŠTE STUDIUM

Obilježavanje tjedna cjeloživotnog učenja 2016.
Objavljeno 29. rujna, 2016.

Prama statistikama Eurostata tek 2,5 % našeg stanovništva uključeno je u neki od oblika cjeloživotnog učenja, što je jako malo obzirom daj je prosjek EU 9%, a cilj EU prema strategiji Europa 2020 je dostići 15 %.
Od 26. rujna do 2. listopada se u Hrvatskoj obilježava Tjedan cjeloživotnog učenja i to 10. jubilarni put. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira tjedan, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i  predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Organizacije koje omogućuju učenje se uključuju u obilježavanje ovog tjedna.


Učilište Studium u Tjednu cjeloživotnog učenja u Vukovaru i Osijeku organizira Dane otvorenih vrata i radionice „Želim zanimanje budućnosti“. Ovim putem svim zainteresiranima pružiti će se informacije o programima obrazovanja koje se provode u Učilištu Studium: farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, zdravstveno-laboratorijski tehničar, tehničar za računalstvo, računalni tehničar za strojarstvo, tehničar za mehatroniku, zavarivač i o brojnim drugim programima za kojima postoji potražnja na suvremenom tržištu rada
U sklopu projekta „Eko je fora“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Učilište Studium  obilježava ovaj tjedan i organiziranjem Info dana o poljoprivrednim zanimanjima. Na ovom Info danu moći će se saznati više informacija o poljoprivrednim zanimanjima koje Učilište Studium provodi, s naglaskom na  novi program: Ekološki proizvođač povrća, voća i aromatičnog bilja u koji je trenutno kroz projekt „Eko je fora“ uključeno 22 nezaposlene osobe.


Projekt „ Eko je fora“  je odobren  za financiranje bespovratnim sredstvima Europske Unije u
okviru operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih faza II.  Ukupan iznos projekta je 1.459.047,36 kn, od čega je EU sufinanciranje 1.386.094,99 kn.
Trajanje projekta je 12 mjeseci od 1.12.2015.-30.11.2016.

(Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog Fonda / Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Diopter otvorenog učilišta)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EKOLOŠKO OPISMENJAVANJE

Djeca uče čineći i oponašajući. Budimo zato - eko

2

OSPOSOBLJENOST ZA ČITANJE S RAZUMIJEVANJEM, VJEŠTINE KOMUNICIRANJA

Pismeno društvo je dinamično, ono u kojemu se aktivno razmjenjuju ideje

3

KLJUČNE SU KOMPETENCIJE DANAS ONO ŠTO JE NEKADA BILO ZNATI ČITATI I PISATI

Zadatak je djecu što prije zainteresirati za ekoteme