Sport
KAPETAN CIBALIJE FRANE VITAIĆ O STANJU U MOMČADI

Svlačionica generalno
nije protiv Mršića
Objavljeno 28. rujna, 2016.
Igrači vinkovačkog prvoligaša kažu kako su priče o bojkotu trenera obična glupost

Stanko Mršić “preživio” je sastanak Nadzornog odbora premda je posve jasno kako nema pretjeranu podršku i povjerenje predsjednika Miroslava Gagre. U obraćanju javnosti predsjednik Cibalije, osim što je rekao kako bi volio imati bolju komunikaciju s Mršićem, istaknuo je kako je sadašnjem treneru leđa okrenula svlačionica i da Mršić nema povjerenje momčadi. Ipak, Nadzorni odbor kluba ostavio je trenera Mršića još najmanje jednu utakmicu. Za njega je nedjeljni susret sa Slaven Belupom “biti ili ne biti”. Doživi li Cibalia neuspjeh, slijedi oproštaj. No, ide li Mršić doista u borbu s momčadi koja mu je okrenula leđa? Stanje u svlačionici pokušao nam je objasniti kapetan Frane Vitaić, najiskusniji igrač i svakako onaj čija se riječ sluša i među igračima, ali i šire.

- Mislim kako je to malo preoštro rečeno. Bile su to preteške riječi, s kojima se ne bih složio. Nije situacija idealna, to ne želim kriti. Problema je dosta i na terenu i izvan njega. Uz to, sigurno da svaki trener nema punu potporu svih igrača u bilo kojoj svlačionici. Bez obzira na to jesu li rezultati dobri ili loši. Igrači koji ne igraju, više su nezadovoljni, a oni koji igraju, ti su u pravilu zadovoljni. Zato ne mogu reći da je svlačionica protiv trenera. Mi sigurno nećemo nikoga postavljati niti srušiti. Uostalom, dok god je Mršić trener, naše je da slušamo što on od nas traži, a sve ostalo što je u sferi rekla-kazala ne treba dodatno objašnjavati.

Ovih dana smo dosta pisali o jako teškoj financijskoj situaciju u Cibaliji koja se sigurno odražava i na psihu samih igrača. Kako se igrači nose s problemima?

- Situacija nije bajna, ali ona već traje duže vrijeme, sada se samo stanje pojačalo i pogoršalo jer su izostali rezultati, a uslijedile su i lošije igre. Dosta je negativnosti, ali s obzirom na situaciju u klubu, i ne čudi takvo stanje.

Predsjednik Gagro je u svojem obraćanju javnosti rekao kako će se obaviti uplate dijela plaće, i to već do kraja dana, za kada je sazvao presicu. Bio je to ponedjeljak. Jesu li uplate izvršene? Upravo je vas spominjao kao igrača kojem je klub najviše dužan.

- Bile su neke uplate, ali ne svim igračima i ne cijeli iznos. Rekao bih da je uplaćen neki manji iznos. Imamo obećanje da će se do subote izvršiti uplata, što bi bilo dobro prije utakmice sa Slaven Belupom. Sigurno bi to bilo motivirajuće za momčad. Uostalom, utakmica je za nas izuzetno značajna i pobjeda bi donijela podizanje samopouzdanja igrača, koje se, iskreno, dosta poljuljalo. Moramo zaista sve napraviti kako bismo došli do pobjede u nedjelju.

Prema svemu sudeći, iz rečenog, očito je kako neće biti bojkota trenera Mršića na utakmici protiv Belupa?

- Ne znam bih li i odgovorio na to pitanje! To nije niti je ikada bio način na koji ja razmišljam, a siguran sam da tako ne razmišljaju ni moji suigrači. Ružna je to riječ bojkot. Ma kakav bojkot, a posebno ne bojkot trenera. Pa mi bismo u tom slučaju bojkotirali sami sebe, sami bismo sebi kopali jamu, sami bismo radili protiv sebe. Nema ni govora o tome, ružno je i pomisliti na takvo što. Nama treba pobjeda, pa bio trener Mršić ili netko treći. Ovo je utakmica za Cibaliju, a ne za Mršića ili bilo kojeg igrača. Klub je na prvom mjestu - zaključio je kapetan Cibalije.

Frane Vitaić

kapetan Cibalije

Ma kakav bojkot, a posebno ne postoji bojkot trenera. Pa mi bismo u tom slučaju bojkotirali sami sebe, sami bismo sebi kopali jamu, sami bismo radili protiv sebe.

Najčitanije iz rubrike