Sport
JUVENTUS SE PROŠETAO MAKSIMIROM

Petev se nije uplašio i pobjegao natrag u Bugarsku
Objavljeno 28. rujna, 2016.

Besmisleno zvuči podatak kako do utorka navečer Juventus nikada nije svladao Dinamo. No, ta vremena kada je Dinamo pobjeđivao Juventus (polufinale Kupa sajamskih gradova 1967. nap.a), davna je prošlost. Sadašnjost je da je hrvatski prvak nedorastao “staroj dami” koja je na Maksimiru slavila sa 4:0. Svoj europski trenerski debi na klupi Dinama Željko Sopić pamtit će po pogreškama svoje obrane nakon kojih su Pjanić i Higuain već do odmora donijeli Juventusu značajniju prednost. Nesigurnost uže obrane očito se prenijela i na mladog vratara Adriana Šempera. Prvo je mogao možda i bolje reagirati nakon udarca Dybale kod trećeg Juventusovog pogotka, da bi u 85. minuti četvrti pogodak Juventusa praktički bio njemu upisan kao autogol. Nakon slobodnog udarca Dani Alvesa, lopta se u živom zidu odbila od Schildenfelda, prevarila Šempera, koji je uspio dodirnuti loptu, ali je ona dobila kontra smjer i vratila se u mrežu.

- Protivnik je “creme de la creme” europskog nogometa. Ali, ako ćemo nastaviti činiti ovakve pogreške, dobili bismo golove i od djece u vrtiću. Iskreno, već sam nakon 2:0 razmišljao o utakmici s Hajdukom - rekao je Sopić koji, kako stvari stoje, neće voditi momčad u velikom hrvatskom derbiju.

S tribina je susret Dinamo - Juventus gledao Ivajlo Petev, odnedavno bivši izbornik Bugarske, a koji bi u četvrtak trebao biti i službeno predstavljen kao novi trener Dinama. Zasad je pokazao određenu količinu hrabrosti, jer nakon viđenog u utorak, nije odmah pobjegao kući u Bugarsku!

Susret Dinamo - Juventus označio je povratak navijača u većem broju. Posebno su pozdravili ulazak u nastavku susreta Marija Mandžukića i Marka Pjace. Vratili su se i Bad Blue Boysi, koji su Dinamovom “savjetniku” Zdravku Mamiću poručili transparentom kako ima “barem 280 milijuna razloga zbog čega hoće izbore u Dinamu”. Riječ je o iznosu za kojeg se Zdravka Mamića tereti da ga je „izvukao“ iz Dinama. Neki od komentatora rekli su kako bi navijači, nakon odlaska glavnog kreatora sadašnjeg “import-export” Dinama mogli ostati jedini smisao postojanja kluba iz Maksimira. Koliko je snage ostalo u Dinamovim navijačima nakon godina apstinencije, pokazat će derbi s Hajdukom, kao i sljedeći susret u Ligi prvaka - 18. listopada sa Sevillom, koja je s 1:0 pobijedila Lyon. A o “smislu života” u Maksimiru možemo govoriti i gledajući juniore Dinama, koji su svladali vršnjake iz Juventus s 2:1. Uz čak 25 udaraca na gol “mlade dame”. K.Lacković

Skupina H

Rezultati 2. kola: Dinamo - Juventus 0:4 (Pjanić 24, Higuain 31, Dybala 56, Šemper 84-ag); Sevilla - Lyon 1:0 (Ben Yedder 52). Poredak: 1. Juventus, 2. Sevilla po 4 boda, 3. Lyon 3, 4. Dinamo bez bodova

Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana