Crna kronika
ZLOČIN ŠOKIRAO SPLIĆANE

Usmrtio suprugu iz
jurišne puške dok je
odlazila na posao
pa ustrijelio i sebe
Objavljeno 28. rujna, 2016.

SPLIT

Marica Č. (50) iz Splita ubijena je u srijedu ujutro na parkiralištu pred zgradom gdje je stanovala kao podstanar, i to pri odlasku na posao, a u nju je iz jurišne puške “Zagi” pucao suprug Boris Č. (49). On je potom i sebi pucao u glavu pa je, u životnoj opasnosti, smješten na Jedinicu intezivnog liječenja KBC-a Split.

Splitska policija nije službeno potvrdila identitet ubijene žene i teško ozlijeđenog muškarca, kao ni ubojstvo i pokušaj samoubojstva, a šture informacije dalo je tek Županijsko državno odvjetništvo, koje je na mjestu zločina obavljalo očevid. Službene informacije govore da je policija u 4.20 od građana dobila dojavu o pucnjavi na parkiralištu u Ulici Hrvatske mornarice, kod Pomorske škole. Dok su policajci stigli na mjesto događaja, žena je već bila mrtva za upravljačem crvenog kombija Mercedes, a njezin je suprug ležao teško ozlijeđen ispod suvozačkih vrata. Nešto dalje od njega na tlu je bila jurišna puška “Zagi” te nekoliko čahura.

Susjedi su kazali da nisu čuli nikakvu svađu, nego najprije dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu. U početku su, kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama. Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije. Prema riječima susjeda, žrtva je nedavno došla u njihovo naselje živjeti kao podstanar jer ju je suprug zlostavljao, pa ga je ostavila. Taj je slučaj obiteljskog nasilja bio prijavljen policiji, što je i službeno potvrđeno. Kako se neslužbeno doznaje na mjestu zločina, suprug ju je navodno čekao dok nije izišla iz stana i ušla u kombi, potom joj je prišao sa suvozačke strane i zapucao. Žena je odmah preminula, a Boris Č. je potom i sebi pucao u glavu. Na mjestu gdje se pokušao ubiti bila je velika lokva krvi, koju su nakon očevida oprali vatrogasci.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike