Crna kronika
PROMETNA NEZGODA

Vozio unatrag pa se u
auto zabio mopedist
Objavljeno 29. rujna, 2016.

OSIJEK

Jedna osoba lakše je ozlijeđena u prometnoj nezgodi koja se dogodila u utorak oko 19.50 sati u Reissnerovoj ulici u Osijeku. Sudar mopeda i automobila izazvao je mladi vozač automobila našičkih registracija.

- Dvadesetogodišnji vozač automobila uključivao se u promet vožnjom unatrag s neoznačenog parkirališta u Reissnerovoj ulici s južne strane kolnika. Pri tome nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom, pri čemu je u stražnji dio njegova vozila udario moped kojim je upravljao 21-godišnjak koji se kretao prema kružnom toku. Mopedist je lakše ozlijeđen - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U naletu na automobil mopedist je tijelom razbio stražnje vjetrobransko staklo na automobilu, a potom je pao na tlo. Nekoliko osoba, uključujući i vozača automobila, dotrčalo je pomoći nastradalom, koji se nije micao do dolaska Hitne pomoći, koja ga je odvezla u KBC Osijek. Mopedist je nakon sudara bio pri svijesti, a vozač automobila nije ozlijeđen. Iz policije navode da protiv 20-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajuće prijave zbog izazivanja prometne nezgode.

U prometnim nesrećama u Osijeku u prvih šest mjeseci ove godine stradalo je 158 osoba, a najčešći uzroci su nepropisno skretanje, okretanje i, kao u ovom slučaju, vožnja unatrag, i to u 114 slučajeva. U utorak su na cestama Osječko-baranjske županije evidentirane četiri prometne nezgode: dvije na području Osijeka (tri osobe lakše ozlijeđene), jedna na području Đakova i jedna s dvije lakše ozlijeđene osobe na području Baranje.

Sandra LACIĆ
ODUZELA PREDNOST MERCEDESOM

U utorak se oko 13 sati dogodila prometna nezgoda na raskrižju ulica Vanje Radauša i Tina Ujevića u Požegi. Nezgoda se dogodila jer 56-godišnja vozačica Mercedesa zagrebačkih registracija, došavši do raskrižja, nije propustila sva vozila na cesti s prednošću prolaska, pri čemu je udarila vozilom u Volkswagen požeških registracija kojim je upravljala 32-godišnjakinja. U prometnoj nezgodi lakše su ozlijeđeni 58-godišnji putnik u Mercedesu, kao i 56-godišnja vozačica.

RETROVIZOROM AUTOBUSA UDARIO U TRAKTORSKI BERAČ KUKURUZA

U utorak oko 11.30 u Gradini se dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali autobus i traktor, odnosno priključak – berač kukuruza. Prometna nezgoda dogodila se kada je 56–godišnji vozač autobusa počeo pretjecati traktor s izvangabaritnim priključkom, beračem kukuruza, kojim je u istom smjeru upravljao 63–godišnjak. Došlo je do udara desnog vanjskog ogledala na autobusu u stražnji lijevi dio berača kukuruza. Ozlijeđenih osoba nije bilo, iako je u autobusu osim vozača bilo troje putnika. Vozači nisu imali alkohola u krvi.

Možda ste propustili...

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi