Kultura
NAKON DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA

Vrhunski plesači
Zagrebačkog plesnog
ansambla opet u Osijeku
Objavljeno 29. rujna, 2016.

Vezani članci

17. FESTIVAL U SVETVINČENTU

Tjelesno ispisivanje misli, osjećaja i priča na ljetno zaigran i nenametljiv način

ZAGREBAČKI PLESNI ANSAMBL U OSJEČKOM HNK-U

Profesionalci suvremenog plesa već drugi put na osječkoj sceni

SNJEŽANA ABRAMOVIĆ MILKOVIĆ, AUTORICA PREDSTAVE “REKVIJEM ZA Z.”

Vlastite radove ne gledam i ne doživljavam emotivno kao tuđe

Plesna predstava “Anything”, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua, a u izvedbi uglednog Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje u HNK-u Osijek 3. listopada, s početkom u 19 sati. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, a u Osijek stiže kroz Plesnu mrežu Hrvatske, projekt koji omogućuje izabranim recentnim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku diljem zemlje. Drugo je ovo gostovanje Zagrebačkog plesnog ansambla u Osijeku ove godine, nakon što je oduševio brojnu publiku u siječnju predstavom “Rekvijem za Z.”.

U predstavi “Anything” gledatelj ne prati neku određenu priču, već tijelo u pokretu, koje pamti sve što mu se u životu dogodilo, govori samo za sebe. Vrhunski plesači Zagrebačkoga plesnog ansambla sustvaratelji su ovoga djela pa su tijekom procesa rada istraživali i pokušali artikulirati osobne povijesti vlastitih tijela. Rezultat je poetičan ples između sna i jave, uz šum vjetra, koji kritičari opisuju kao dojmljivu, sugestivnu simbiozu lirskog i epskog...

U predstavi plešu nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se nabaviti na blagajni HNK. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike