Sport
NADZORNI ODBOR CIBALIJE

Mršiću još jedna prilika?
Objavljeno 28. rujna, 2016.
Nadzorni odbor sinoć je zasjedao, a na njemu se nije pojavio aktualni trener

Na dramatičnoj konferenciji za medije na kojoj se javnosti obratio predsjednik Cibalije Miroslav Gagro, prvi čovjek kluba najavio je kako će Nadzorni odbor raspravljati o sudbini Stanka Mršića.

- Nemam s njim komunikaciju kakvu bih htio - govorio je tada Gagro, najavivši kako će na sastanak Nadzornog odbora biti pozvan i sam trener Cibalije.

Kola idu nizbrdo

Nadzorni odbor sinoć je zasjedao. Naravno, glavna je tema bio trener Stanko Mršić, a analizirali su se rezultati u prvih deset kola. Problemi za Mršića počeli su nakon osmog kola, u kojem je Cibalia ostala neporažena od Rijeke na svojem stadionu. Slijedila su dva kola u kojima je Cibalia doživjela dva uvjerljiva poraza i pri tome primila deset golova, a postigla samo jedan. Od Lokomotive su poraženi sa 4:0, a od Hajduka su doživjeli pravi potop (6:1). Nakon ta dva poraza stolica trenera Mršića postala je klimava, što je svojom izjavom potvrdio i predsjednik Gagro, rekavši kako je jako nezadovoljan rezultatima seniorske momčadi, a pogotovo u posljednja dva kola. Cibalia je trenutno na posljednjem mjestu na ljestvici MAXtv Prve lige sa samo četiri boda iz deset utakmica i najlošijom gol-razlikom u ligi, što ne pamte doista ni najodaniji navijači Cibalije.

Suprotno najavljivanju predsjednika Gagre, trener Mršić nije bio na Nadzornom odboru, nego sa svojim nogometašima, koji su odigrali prijateljsku utakmicu u Cerni protiv županijskog prvoligaša Tomislava. Na upit što očekuje, koju odluku Nadzornog odbora, Mršić je bez trunke nervoze odgovorio:

- Bit će što će biti, ali sada nam je prije utakmice sa Slaven Belupom potrebno zajedništvo , jer ona više nije kao ostale utakmice, čak nam i bod iz ove utakmice ne znači ništa. Pobjedom bismo osigurali bar dijelom mir u svlačionici i priključak ostalim klubovima s kojima se borimo za ostanak u ligi.

Slaven posljednja prilika

Sjednica Nadzornog odbora sinoć se odužila. Nikakvih službenih priopćenja za javnost nije bilo, ali smo od jednog člana Nadzornog odbora doznali kako je Stanko Mršić potvrđen i da ostaje trener Cibalije. Takvu odluku nije nam potvrdio sam predsjednik Gagro. Stoga smo zamolili trenera Mršića za komentar još uvijek neslužbene odluke.

- Valjda su ljudi koji sjede u Nadzornom odbori procijenili da treba tako ostati, ja im na tome zahvaljujem. Moja odanost i ljubav prema Cibaliji nikada nije bila upitna, ali nakon ovoga moramo sjesti zajedno i vidjeti što i kako dalje. To sam tražio i prije, ali se nije dogodilo. Situacija nije alarmantna, jer smo do prije dva kola igrali odlično i samo zbog izostanka sreće nismo osvojili više bodova. Nadam se kako ćemo protiv Slaven Belupa imati više sreće, ali i čistu i hladnu glavu kako bismo mudrom igrom došli do pobjede, koja nam u ovom trenutku jako puno znači - rekao je, po svemu sudeći, još uvijek trener Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike