Sport
VOŽNJA ZAPREGA

Zirnu Tunin memorijal
i Croatia Cup
Objavljeno 27. rujna, 2016.

Bio je to još jedan uspješan vikend na prostoru nekadašnje farme Batrnek, na kojoj se sada nalazi čepinski hipodrom, a zaljubljenici u konjički sport itekako su mogli uživati. Lijepo vrijeme, prekrasna grla, dobre utrke i puno atrakcije koju ovaj sport može ponuditi.

Tijekom subote i nedjelje na hipodromu u organizaciji čepinske Konjogojske udruge te Konjičkog kluba Slavonac, a pod pokroviteljstvom Općine Čepin, održavao se drugi Međunarodni memorijalni turnir “Antun Mandić Tuno”, ali i finale Croatia Cupa u vožnji zapregama. Nastupili su jednoprezi i dvoprezi u disciplinama maraton, dresura i čunjevi. Bilo je puno startova, ali i odustajanja, kao i eliminacija, u maratonu najviše zbog pogrešaka pri praćenju zadane rute na stazi. No, bilo je i nesretnih situacija. Tako je Mađaru Istvanu Filakovityju baš uoči zadnje prepreke na maratonu pukla osovina fijakera, pa je čovjek morao odustati.

Kod dvoprega u dresuri najbolji je bio Dario Dorušak, iza njega su se plasirala dva Josipa, Anđan i Zirn. U čunjevima isti ljudi među prva tri, ali poredak nije bio isti. Prvo mjesto osvojio je Zirn, a iza njega su bili Dorušak i Anđan. Zirn iz Državne ergele Đakovo sa svojim Montenegrom i Munjom bio je najbrži i u maratonu koji je bio posebno zanimljiv. O pobjedniku su odlučivale stotinke sekunde, a Zirn je ciljem projurio malo brže od Adama Dorića te trećeplasiranog Borisa Liovića.

Kod jednoprega je u dresuri prvo mjesto osvojio Marko Albertović, ispred Tomislava Drenjačevića i Antonia Mačinkovića. Mačinković je pak najbolje odradio čunjeve, kao i maraton.

Kako je natjecanje na Batrneku bilo i finale Croatia Cupa, nakon Đakova, Slavonskog Broda i Čepina poznati su ukupni pobjednici za 2016. godinu. U vožnji jednoprega najbolji je Antonio Mačinković, ispred Marka Albertovića i Tomislava Drenjačevića. Kod dvoprega je ispred svih Josip Zirn. Josip Anđan je završio kao drugi, a Antun Živić treći. I. Liović

Najboljima Tunin memorijal

Najbolji u sve tri discipline tijekom dvodnevnog programa na čepinskom hipodromu ponijeli su naslov pobjednika Memorijalnog turnira “Antun Mandić Tuno”. U vožnji jednoprega to je Antonio Mačinković, dok je kod dvoprega Memorijal osvojio Josip Zirn.

Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike