Osijek
DIZALO NA NATHODNIKU NA ŽELJEZNIČKOM KOLODVORU U KVARU

Grad naručio rezervni dio, Vrkić apelira na očuvanje imovine
Objavljeno 27. rujna, 2016.

Ne prođe ni mjesec dana, a da dizalo na nathodniku na Željezničkom kolodvoru ne bude u kvaru. Ponovno su na neispravnost upozorili stanovnici Industrijske četvrti koji ondje svakodnevno prolaze, no zbog čestih kvarova koje najčešće izazivaju vandali gradska je uprava odlučila da popravaka više – nema!

Međutim, ne želeći bez mogućnosti korištenja dizala ostaviti stanovnike koji ga koriste na ispravan način i općenito se njime služe zbog potrebe, a ne iz želje da nešto na njemu unište, gradonačelnik Ivan Vrkić popustio je i poručio – čeka se potreban rezervni dio za dizalo.

- Mi smo za dio uplatili i rješavamo situaciju, odnosno još čekamo rezervni dio pa će se ugraditi u dizalo i ponovno će biti u funkciji - poručio je Vrkić.

Na činjenicu da se pojedinci iživljavaju nad dizalom samo da bi uništili mehaniku još je u srpnju prošle godine upozorio i dogradonačelnik Vladimir Ham, prilikom puštanja u rad dizala na nathodniku Šećeranski most. Tom je prilikom podsjetio da se popravci obavljaju zbog brojnih zamolbi onih kojima je nathodnik prijeko potreban i koji se kulturno ponašanju u dizalu te ga koriste na civiliziran način. Upozorio je da do kvarova ne dolaze zbog manjkave kvalitete, već isključivo zbog vandalizma, a popravci nadilaze troškove redovitog održavanja. Nije propustio podsjetiti da se u dizalima rade i neprimjerene radnje, a što nema veze s namjenom uređaja koji je građanima potreban.

I gradonačelnik Vrkić, nakon odluke da ipak izda nalog za popravak dizala, još je jednom apelirao na građane da se suzdrže od bilo kakvog uništavanja gradske imovine, bilo da su u pitanju spomenuta dva dizala ili bilo što u gradu što građani svakodnevno koriste i što im je prijeko potrebno. M. Mihelić

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike