Osijek
PRIZNANJE FILOZOFSKOM FAKULTETU

Farkaš: Kvaliteta nam je važna u svim područjima
Objavljeno 27. rujna, 2016.

Iznimno priznanje i čast doživjeli su jučer svi zaposlenici Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na čelu s dekanicom prof. dr. sc. Loretanom Farkaš. Na svečanoj je sjednici Fakultetskog vijeća prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanosti i visoko obrazovanje RH, uručila Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguranja kvalitete dekanici Farkaš.

- Osiguranje kvalitete naš je krajnji cilj. Počeli smo prije deset godina kada je na našem fakultetu imenovano prvo Povjerenstvo za praćenje kvalitete, i od tada radimo na unaprjeđenju kvalitete u svim područjima djelovanja. Agencija je prvi put provela vrednovanje našeg sustava 2010., od tada smo uložili golem trud i napore, a rezultat je ovaj certifikat koji smo dobili u godini kada slavimo 55. obljetnicu fakulteta - rekla je dekanica Fakraš.

Dodala je da je osječki Filozofski fakultet na ovaj način ušao u elitno društvo, među deset posto certificiranih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj. “Do sada su certifikat dobivala privatna veleučilišta, rektorati i fakulteti iz STEM područja, a mi smo jedini fakultet u Hrvatskoj koji se bavi humanističkim znanostima, a dobio je certifikat za kvalitetu“, istaknula je dekanica.

Na vrijednom priznanju Filozofskom fakultetu čestitali su prof. dr. sc. Sanja Lončar Vicković, pročelnica Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, izv. prof. dr. sc. Mario Vinković, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta J. J. Strossmayera, prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanosti i visoko obrazovanje te njezina zamjenica dr. sc. Vesna Dodiković Jurković. V. Latinović

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike