Sport
ČAČIĆU SVRATI U GRADSKI VRT

Borna Barišić igra u
reprezentativnoj formi
Objavljeno 27. rujna, 2016.
Nismo još momčad koja se može otvoreno boriti za prvo mjesto, kaže Zekić

Od ugrožavanja najdužeg pobjedničkog niza u HNL-u koji su bijelo-plavi ostvarili još ujesen 2000. godine u ovom navratu neće biti ništa.

Osijek je u susret protiv Istre 1961 ušao s četiri uzastopne pobjede, a tijekom utakmice doslovce su ih milimetri dijelili od petog trijumfa u nizu. No, onda se dogodila ta nesretna 90. minuta u kojoj je dotad vrlo sigurni i poudani vratar Zvonimir Mikulić u mrežu propustio lako branjiv udarac Stepčića i Osijek je ostao bez dva boda. Pao je u vodu trud koji su Osječani uložili ne bi li nastavili pobjedničku seriju.

Ne “pucajte” u Mikulića

Nisu igrali nezaboravno, ali ne baš ni loše. Onako, prosječno, što bi u normalnim okolnostima vjerojatno bilo dovoljno za pobjedu. Nedostajalo je mirnoće u posljednjem pasu i organizaciji igre. Činilo se na trenutke kako žele brzo riješiti taj susret, ali Istra 1961 danas je daleko bolja momčad od one koju je Osijek pobijedio na startu prvenstva. Opet su uspjeli Osječani ugurati jednoga, i to opet u posljednjoj četvrtini susreta. To im je već postala specijalnost, ali za razliku od tri prethodne utakmice Osijek nije uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom. No, tko je mogao računati na takvu pogrešku jednog od najpouzdanijih ljudi u dosadašnjem dijelu sezone.

- Takav je nogomet. Pogreške poput Mikulićeve događaju se i najvećim vratarima. On ima puno moje povjerenje i za dalje. Bio nam je oslonac dosad i uvjeren sam kako će to biti i od sada. Kad sam vidio koliko su igrači “pokisli” u svlačionici, bilo mi je još više žao što nismo pobijedili. No, onda se sjetim gdje smo bili u ovo vrijeme prošle godine, a gdje smo danas. Još uvijek smo drugi i uvjeren sam - na pravom smo putu. Zato depresija ne smije stanovati u našim redovima. Istru 1961 treba zaboraviti i okrenuti se sljedećem domaćem susretu protiv Intera - jasan je Zekić.

I u pravu je. Taj remi protiv Istre 1961 tek je mali zastoj u Osijekovom maršu kroz HNL i ne treba ga doživljavati kao tragediju. Da, očekivala se pobjeda, ali ne ide uvijek sve prema očekivanjima. Ništa još nije izgubljeno, jer prvenstvo je tek ušlo u drugi krug.

- Nismo mi još momčad koja se može otvoreno boriti za prvo mjesto. Naravno, nećemo odustati od toga, ali događat će nam se ovakve stvari. Ovo je bila čista nesreća - smatra Zekić.

Barišićva forma

Rezultat nije bio po želji, ali bilo je stvari zbog kojih je vrijedilo vidjeti taj susret. Prije svega zbog odličnog nastupa Borne Barišića.

- Od Jarnija nisam vidio takvu igru jednog bočnog igrača u Hrvatskoj - nije skrivao oduševljenje kapetanovom igrom Zekić.

To je i na određeni način poruka izborniku Anti Čačiću kako bi mogao svratiti koji put u Gradski vrt i pogledati Barišića na djelu. Znate kakvih problema ima reprezentacija na toj poziciji. Borna se brzo vratio u formu u kakvoj je bio prije nego je napustio Gradski vrt i otišao u Dinamo. Dobro je što se vratio, jer ta godina u Dinamu (kasnije je posuđen u Lokomotivu nap.a.), za njega je bila čisto gubljenje vremena. Kod kuće je opet pokazao kvalitetu i nastavi li tako Čačić definitivno ne bi smio biti imun na njegove igre.

Osim toga, Muzafer Ejupi zabio je pogodak nakon tri susreta pa je i to razlog za optimizam. Općenito, bez obzira na taj posrtaj protiv Puljana navijači Osijeka još uvijek imaju daleko više razloga za zadovljstvo nego za brigu. I zato Istru 1961 treba brzo arhivirati i početi razmišljati o susretu protiv Intera i povratku na pobjedničku stazu. To će biti iznimno važno, jer nakon tog susreta slijedi stanka, a nakon nje Osječane u listopadu očekuje pakao od rasporeda. Šteta što su dva boda otišla u vjetar, ali Osijek je sposoban to nadoknaditi negdje u gostima.

Dalibor KELER
STOP ZA BARAĆA

Pouzdani stoper bijelo-plavih Mateo Barać neće biti na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću za susret protiv Intera. Barać je tijekom utakmice protiv Istre 1961 zaradio javnu opomenu, a kako mu je to treća akumulirana, čeka ga prislni predah.

posrtaj

REMI JE KIKS, ALI NIJE ZA DEPRESIJU

DOBRO

BORNA BARIŠIĆ

Odigrao je stvarno jako dobru utakmicu - kapetanski. Izludio je Miloša na lijevoj strani obrane Istre 1961 te uputio velik broj itekako upotrebljivih ubačaja u kazneni prostor, a inicirao je i jedini pogodak. Najbolja igra otkako se vratio u Gradski vrt.

ALJOŠA VOJNOVIĆ

Svuda ga je bilo, a “zakuhao” je situaciju prije vodećeg pogotka Osijeka. Kod njega se baš osjeća strast nositi bijelo-plavi dres. Sad kad se nakupio iskustva doista uživa igrajući za svoj matični klub i zbog toga mu se treba diviti. Ne može to baš svatko.

LOŠE

ZVONIMIR MIKULIĆ

Podsjetio nas je na vratarsko prokletstvo. Svaka pogreška znači propast. Dugo je branio postojano, nerijetko je donosio i bodove svojim obranama. No, ovaj put ispao je antijunak. U nezgodnom trenutku.

PANIKA U ZAVRŠNICI

Osječkoj momčadi još se znaju javiti neke stare loše navike. Previše su se povukli nakon vodstva posve nepotrebno. Počelo je i besciljno nabijanje i izbijanje koje je ostavilo dojam lagane panike. To je cijena koju se očito mora platiti u stvaranju stabline momčadi.

Najčitanije iz rubrike