Sport
BROKERI OTVARAJU SEZONU

Domaći Kup kao najava za Alpe Adria kup
Objavljeno 27. rujna, 2016.

Ranije negoli prijašnjih godina počinje košarkaška sezona u Lijepoj Našoj. Nju otvaraju utakmice 1. kruga drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića. U ovoj fazi natjecanja je 16 klubova, koji se bore za četiri mjesta i odlazak na završni turnir, na kojem će prvi put igrati osam momčadi.

Tamo će svoje mjesto tražiti i Vrijednosnice Osijek, koje večeras žele preskočiti prvu prepreku. U goste stiže novi član elitnog razreda, zagrebačka Hermes Analitica. Reklo bi se suparnik po mjeri u ovome trenutku, kada forma brokera još nije na željenoj razini.

- Kada smo počeli pripreme, napravili smo program trenažnog procesa kako bismo spremni dočekali start prvenstva, koji je planiran za 8. listopada. No, kalendar se promijenio, sada se sezona otvara utakmicama Kupa, a to znači da službene obveze počinju 12 dana ranije od planiranog - kaže trener košarkaša s Drave, Vladimir Krstić.

Bez obzira na promjene, u osječkom A-1 ligašu jedva čekaju prvu utakmicu. Iako je ždrijeb prvobitno odlučio da „analitičari“ budu domaćini ovog ogleda, zbog obveza Osječana u Alpe Adira kupu (za dva dana čeka ih gostovanje u Austriji), klubovi su pristali za zamjenu domaćinstva.

To znači da je pomaknuta unaprijed i domaća premijera. Tako će umjesto Zlatorog Laško (stiže 3. listopada), košarkaška događanja u gradu na Dravi otvoriti večerašnji ogled s Hermes Analiticom, protiv kojeg tek treba potvrditi ulogu favorita.

- Rekao sam igračima da pristup mora biti na najvišoj razini. Podcjenjivanje je zabranjeno, jer igramo protiv momčadi koja stiže rasterećena, bez pritiska. Igraju haklerski, u svojim redovima nemaju zvučnih imena, ali ima ih nekolicina koji su igrali na prvoligaškim parketima - naglašava trener „brokera“, koji ne premijeri, koja počinje u 20 sati, neće izvesti najbolji kadar. Peta i dalje muči Mateja Karlovića, viroza je napala kapetana Aljošu Šarca, ali on je jučer odradio trening i predvodit će suigrače na premijeri, za koju se očekuje da bude uspješna.

Nino BENČINA
Borovo sutra protiv Jollyja

Osječki dvoboj u ovoj fazi Kupa jedan je od dva koji se igraju danas (uz Zabok – Alkar). Preostali dvoboji na programu su u srijedu, uključujući i onaj u Vukovaru, gdje drugoligaš Borovo dočekuje šibenskog prvoligaša Jolly JBŠ. Taj susret u SD Borovo počinje u 20 sati. Još igraju: Podravac – Zagreb, Bosco – Škrljevo, Stoja – Ribola Kaštela, Jazine-Arbanasi – Šibenik i Gorica – Split.

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike