Osijek
U BIVŠEM PROGNANIČKOM NASELJU

Udruga Izraz i drugi volonteri očistili prostor za igralište
Objavljeno 26. rujna, 2016.

“Naselje prijateljstva u Čepinu posljednjih godina nije baš prijateljski raspoloženo prema svojim susjedima. Prostor u kojem je nekada živjelo 3000 prognanika i izbjeglica postao je sanitarni, zdravstveni i ekološki problem”, žali se u dopisu Marija Krišto. “Čepinci koji stanuju u susjedstvu svakodnevno se nose s problemima zbog šikare, ambrozije, štakora, lisica i drugih divljih životinja koje im dolaze na kućni prag, kao i s nesavjesnim sumještanima koji upravo na ovu lokaciju ilegalno odlažu raznovrsni otpad”, nastavlja Krišto.

Stoga je udruga Izraz - Inicijativa za razvoj zajednice iz Čepina uistinu preuzela inicijativu i prošlog vikenda, uz pomoć članova DVD-a Čepin, okupila susjede volontere u akciju raskrčivanja šikare i čišćenja prostora oko crkve u naselju, doznali smo od Marije Krišto.

Očistili su, kaže, gotovo hektar zemljišta i sada se počinje nazirati prekrasan prostor na kojem bi valjalo postavljiti igralište i druge sadržaje. Akciji su se rado odazvali i mladi i djeca koji su marljivo radili poput odraslih.

Ovo je prva akcija udruge kojoj su predsjednik Josip Skočibušić, a dopredsjednik Saša Filipović, a Marija Krišto, koja je to sve zabilježila fotoaparatom, poručuje kako imaju u planu još takvih akcija, tribina i projekata kojima će članovi udruge spomenuti zapušteni prostor ponovno pretvoriti u Naselje prijateljstva. D. Pejić/S. Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike