Crna kronika
VINKOVCI: DOBAR “ULOV” POLICIJE

Zaplijenjeno ukupno
39 kilograma marihuane
Objavljeno 27. rujna, 2016.

VINKOVCI

Vukovarsko-srijemska policija proteklog je vikenda imala dobar “ulov”. Otkrili su i zaplijenili, u dva slučaja, ukupno 39 kilograma marihuane, a “pao” je i švercer cigaretama. U svim slučajevima riječ je o stranim državljanima.

Prema službenim policijskim podacima, prvi slučaj krijumčarenja droge osujećen je na odmorištu “Rastovica” uz autocestu A3 Zagreb – Lipovac, u subotu oko 5.30 sati.

– Prilikom redovnog postupanja policajaca i carinika, zaustavljeno je i kontrolirano kombi-vozilo Peugeot Boxer, makedonskih registracijskih oznaka. Pregledom, a potom i pretragom vozila, pronađeno je 35 PVC paketa u kojima se nalazilo 17 kilograma marihuane – priopćila je jučer PU u Vinkovcima. Vozač, 28-godišnji državljanin Makedonije, kao i putnici u vozilu, državljani Bugarske u dobi od 55, 42 i 28 godina i 40-godišnja državljanka Makedonije, uhićeni su i uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Također, na graničnom prijelazu Bajakovo sljedećeg je dana, u nedjelju oko 1.25 sati u noći, ponovno otkrivena droga. U automobilu Lancia srpskih registracijskih oznaka pronađena je marihuana. “Za vrijeme redovne granične kontrole u prtljažniku su uočeni paketi, za koje je naknadno u pretrazi vozila potvrđeno da sadrže marihuanu. Droga se nalazila u 35 PVC paketa ukupne težine oko 22 kilograma”, potvrdio je policijski glasnogovornik Domagoj Džigumović. Vozač je bio 33-godišnji državljanin Srbije, i on je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Sanja BUTIGAN
ŠVERCANE I CIGARETE

U ruke policije “pao” je i jedan švercer cigaretama. Pri redovitoj kontroli u prometu u nedjelju oko 13.20 sati u naselju Topola pokraj Bošnjaka u županjskom kraju policijski službenici zaustavili su osobni automobil austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Srbije. Pregledom vozila u prtljažniku je pronađeno ukupno 1711 kutija cigareta. Vozač, kao i 43-godišnji putnik u vozilu, također državljanin Srbije, uz kaznenu su prijavu predani pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske PU.

6

osoba, državljana Srbije, Makedonije i Bugarske uhitila je policija

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike