Autoglas
ZVIJEZDE NA CESTI

Vozili smo: Mercedes AMG
Objavljeno 27. rujna, 2016.

Star Import, uvoznik i distributer Mercedes-Benz i Smart putničkih vozila, i ove je godine u suradnji s Daimlerom u centru sigurne vožnje Oryx organizirao Star Experience.

Riječ je o događaju namijenjenom velikim klijentima i potencijalnim kupcima Mercedes-Benz i Smart vozila, kao i medijima. Tema ovogodišnjeg Star Experiencea bila su Mercedesova najsportskija vozila, ona s oznakom oficijelnog tvorničkog tunera, AMG. Program je bio podijeljen u četiri cjeline: agility staza, intelligent drive (s naglaskom na inteligentne funkcije nove E-klase), safety parcours te vožnja cestom.

Svaka je postaja imala određena vozila, s najatraktivnijom postavom na Agility stazi koja je uključivala Mercedes-Benz AMG-GT i GTs, C63s AMG, najnovije „baby“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-matic, C43AMG Coupe i SLC43 AMG. Naravno, u koloni se našao i neizbježni A45 AMG.

Ništa manje impresivan bio je i postav na cesti; SL400, S500 Cabriolet, S500 Coupe, E220d, C350e i V250 Exclusive. Na Intelligent drive postaji bilo je vrlo zanimljivo. Svjedočili smo inteligenciji E-klase koja je besprijekorno kočila iza zaustavljenih vozila, izbjegavala poprečni promet, pješake i više-manje sve što joj se našlo na putu.

Star Experience poslužio je i kao koreografija za domaće predstavljanje Mercedesovih najnovijih perjanica – najnovijeg Mercedes-Benza GLC Coupe i C-klase Cabriolet, čija je prodaja počela 12. rujna. Kruna događanja bio je She's Mercedes. Taj najnoviji Daimlerov brand okuplja uspješne poslovne žene raznih profila i potiče na dijeljenje iskustava, savjeta i općenito druženje u okruženju koje nije uobičajeno. Ova će se druženja nastaviti u polugodišnjem tempu u različitim dijelovima Hrvatske, a u budućnosti i diljem Europe.

Mato PAVLIČEVIĆ
Brabusovi Smartovi

Prvi put u Hrvatskoj našli su se i najnoviji Smart modeli, i to u izvedbi kućnog tunera Brabusa. Smart je imao zasebnu postaju na kojoj se mogla dočarati okretnost tog malog gradskog automobila velikih mogućnosti.