Sport
REMI U OSIJEKU NIJE SHVAĆEN KAO TRAGEDIJA

Zekić: Malo toga mogu zamjeriti svojim igračima
Objavljeno 26. rujna, 2016.
Trener Osijeka hvali Bornu Barišića i njegovu igru uspoređuje s onom Roberta Jarnija

Vezani članci

BIJELO-PLAVIMA SAMO BOD

Istra 1961 zaustavila osječki pobjednički niz

Osijek nakon mjesec i pol dana nije uspio pobijediti u HNL-u! Jedan bod iz Gradskog vrta odnijela je Istra 1961, iako su bijelo-plavi bili na pragu petog uzastopnog prvenstvenog trijumfa. Trener Zoran Zekić žalio je za propuštenim, ali nije pao u depresiju.

- Malo toga mogu zamjeriti svojim igračima. Uložili su veliki trud i želju pa mi je žao što to nije nagrađeno pobjedom. Igra nije bila posebno kvalitetna, ali zalaganje je doista bilo na visokoj razini. Bili smo blizu pobjede, ali smo na koncu nesretno ostali bez nje. Ništa, život ide dalje, ne smijemo dopustiti da nas rezultat ove utakmice na bilo koji način poremeti. Analizirat ćemo gdje smo griješili i već od danas počet se pripremati za susret protiv Intera.

Pogreške se događaju

Dojam je kako se Osijek, nakon što je došao u vodstvo, previše povukao.

- Mogu se složiti, iako nije to bio naš plan, a na koncu smo pogodak primili vrlo nespretno i nesretno. Međutim, treba reći kako je Istra 1961 i prije našeg vodstva imala dvije dobre prilike. Pogreške kakvu je napravio naš vratar Mikulić događaju se, dosad je bio na visokoj razini i vjerujem kako mu taj kiks neće poljuljati samopouzdanje. Do te pogreške Mikulić je bio vrlo siguran tijekom susreta, ali, eto, dogodi se i takav kiks. Ne trebamo se previše baviti time. Pogriješio je, dva boda smo izgubili i to se više ne može vratiti. Moramo gledati kako se što prije vratiti na pobjedničku stazu.

Odbacio je trener Osijeka bilo kakve priče o depresiji.

- Kakva depresija?! Mi smo i dalje na dobrom tragu. Nismo još momčad koja se može boriti za prvo mjesto, ali nismo danas bili ni tako loši. Istra 1961 je dobra momčad i to će se tek vidjeti u nastavku sezone.

Barišić kao Jarni

Na kraju Zekić je pohvalio svog kapetana Bornu Barišića.

- Odigrao je fenomenalno. Toliko uspješnih prodora i poteza od jednog bočnog igrača nisam vidio još od Roberta Jarnija. Šteta što nismo to njegovo raspoloženje bolje iskoristili - zaključio je trener bijelo-plavih.

Trener Istre 1961 Goran Tomić bio je, naravno, zadovoljan konačnim rezultatom, jer je njegova momčad do boda došla u trenucima kada je već sve izgledalo izgubljeno i to uz mnogo sreće.

- Utakmica je bila zanimljiva i do samog kraja neizvjesna. Normalno, zadovoljan sam rezultatom jer smo do boda došli u posljednjim trenucima susreta. No, mislim kako smo igrom apsolutno zaslužili taj rezultat. Na koncu, mislim kako je najbolja prilika na utakmici bila ona naša koju smo imali preko Miloša. Možda nismo imali loptu u posjedu koliko smo željeli, ali igrali smo protiv drugoplasirane momčadi našeg prvenstva i nije bilo za očekivati da joj se možemo nametnuti na njezinom terenu - rekao je Tomić.

Igrači Osijeka nakon susreta nisu krili razočaranje prokockanom pobjedom, ali kao i trener Zekić nisu to shvatili kao tragediju.

- Bili smo i prije utakmice svjesni kako je Istra mnogo kvalitetnija momčad nego prošle sezone, a to su i pokazali. Bili su jako čvrsti, ali možemo žaliti jer smo primili nesretan pogodak u završnici susreta. Kažem možemo jako žaliti, ali ne smijemo potonuti. Niti bi našom pobjedom bilo što završilo, a nije ni sada gotovo. Idemo dalje izvući iz ove utakmice najpozitivnije i okrenuti se novim utakmicama - komentirao je strijelac osječkog pogotka Muzafer Ejupi.

Borna Barišić odigrao je odličnu utakmicu, ali ta njegova igra nije okrunjena s tri domaća boda.

- Na kraju trebamo žaliti za sva tri boda. Primili smo nesretan gol, ali to je sastavni dio igre, možda nam se negdje vrati. Kod Istre se vidi da su napredovali i znali smo da će biti čvrsti i kompaktni i stvarno su na višoj razini u odnosu na prošlo prvenstvo. Mi smo svojom pozicijom na tablici podignuli letvicu. Dolaze klubovi u Gradski vrt i uglavnom se brane, Istra je igrala 3-5-2, što se pretvara u 5-3-2, Split i Cibaliju uspjeli smo probiti, Istru nismo, sad nam dolazi Inter, trebamo se regenerirati i pripremiti za sljedeću utakmicu - kazao je Borna Barišić. D. Keler/K. Lacković

Zoran Arsenić

nogometaš Osijeka

Utakmica je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Ali mi smo poveli i na kraju primili nesretan gol, zbog čega možemo žaliti.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike