Sport
KATASTROFA CIBALIJE NA POLJUDU

Gagro danas upućuje
posljednji apel za spas kluba
Objavljeno 26. rujna, 2016.

Nitko nije očekivao od nogometaša Cibalije čudo na Poljudu, ali nije baš očekivan ni potop kakav je doživjela momčad Stanka Mršića. Prvih 45 minuta Cibalia je izgledala solidno i nakon šokantnog vodstva Hajduka u sedmoj minuti uspjela preko Dabre izjednačiti. Kola su se strmoglavila niz padinu u drugom poluvremenu. Ponovno su pogodci primani na jeftin način, a pogreške obrane izazvale bar polovinu pogodaka koliko je Hajduk postigao.

- Koliko god se ja trudio sa savjetima, ipak igrači na utakmici moraju sami neke stvari rješavati - započeo je analizu poljudskog debakla Stanko Mršić.

- Prvo poluvrijeme smo izgledali sasvim solidno. Dogovorili smo se u poluvremenu da u veznoj liniji budemo što čvršći, da držimo gustoću i da pokušamo izdržati nalete desetak-petnaest minuta te da će se sigurno Hajduk morati tada potpuno otvoriti, što bi donijelo i neku našu prigodu. Međutim, dobili smo drugi gol, naša obrana bila je slabo postavljena. Imali smo neke prilike kod 3:1, ali nismo dobro reagirali. Žalosno je što smo u posljednjih šest minuta dobili još tri pogotka. Bilo je očito da su naši igrači potpuno pali.

Probleme Mršić nalazi u onom što se događa izvan terena.

- Na žalost situacija je takva kakva je i iz te se kože ne može. Igrači su već duže vrijeme u klasičnom nokautu. Plaće već duže vrijeme nema, a to stanje se najviše odražava na utakmicama. Treninge odrađuju dobro, ali kada dođe utakmica, onda je posve drugačije. Nadam se da ako dođe obećani novac i igrači dobiju koju plaću, da bi sve trebalo biti drukčije i veselije. Bilo bi idealno kada bismo ostvarili pobjedu protiv Slaven Belupa, jer nam konkurenti, koji imaju mnogo više financijskih sredstava od nas, nisu odmaknuli daleko. Ponovit ću, šteta što nismo izdržali 15-ak minuta drugog poluvremena, jer sam uvjeren kako bi priča sada bila drukčija - zaključio je Stanko Mršić.

Ovaj tjedan sudbonosan je za Cibaliju. Prema najcrnjem scenariju moguće je da je Cibalia odigrala i posljednju utakmicu u Splitu prije proglašenja bankrota. Naime, ako do 30. rujna ne isplate plaću, slijedi automatski bankrot. A sljedeća utakmica sa Slaven Belupom zakazana je za 2. listopada. Danas bi se u klubu na konferenciji za medije trebao pojavitii predsjednik Cibalije Miroslav Gagro. Bit će to vjerojatno posljedji apel svima onima koji mogu pomoći. Kraj mjeseca je blizu. A i vremena za Vinkovčane. A. Grgić

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

SPLIT - Split- Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 6061. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 6,5, pomoćnici, Goran Perica (Šibenik), Robi Kezele (Rijeka). strijelci: 1:0 Said (7), 1:1 Dabro (34), 2:1 Ohandza (54), 3:1 Kožulj (72), 4:1 Ohandza (84), 5:1 Jefferson (87), 6:1 Futacs (89). Žuti kartoni: Barry, Nižić (Hajduk), Tomašević (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: FRANCK OHANDZA (HAJDUK)

HAJDUK                           6 (1)

Kalinić 6, Juranović 6, Nižić 5,5, Ismajli 5,5, Memolla 5,5, Jefferson 7, Kožulj 7 (od 72.Maganto), Barry 6, Erceg 6,5 (od 46.Tudor 6), Said 7 (od 65.Futacs 6,5), Ohandza 8

CIBALIA                           1 (1)

Matković 5,5, Muženjak 5,5, Zgrablić 5,5, Jerbić 5,5, Šare 5, Tomašević 5, Mijoković 5,5, Vitaić 6, Baša 5 (od 61. Grafina 5), Čuljak 5,5 (od 79. Jamal -), Dabro 6 (od.61 Karačić 5)

1:0

Erceg je idealno uposlio u kaznenom prostoru Saida koji iz prve puca s desetak metara, a Matković je bio nemoćan.

1:1

S lijevog boka loptu je u kazneni prostor ubacio Čuljak, najviši u skoku bio je kapetan Vitaić, koji ju je glavom vratio u peterac domaćina, gdje je Dabro bio spretniji od Nižića i Ismajlija i glavom pucao i pogodio mrežu

2:1

Jefferson je uposlio Saida, koji je idealno poslužio Ohandzu, koji bježi obrani gostiju, puca s desetak metara i Matković je opet bio nemoćan.

3:1

Kožulj je prvo izveo slobodni udarac s nekih 25 metara, lopta je pogodila živ zid, odbila se ponovno do Kožuja, koji je ovaj put bio precizniji i pogodio lijevi dio Matkovićevih vrata

4:1

Ohandza je pucao s 22–23 metra, Matković je krivo procijenio let lopte koja je završila u mreži

5:1

Jefferson je u gužvi u kaznenom prostoru kroz “šumu” nogu pogodio desni donji kut Cibalije

6:1

Futacs je krenuo sam prema vratima Cibalije, ušao je u kazneni prostor i lagano još jednom matirao Matkovića

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike