Sport
BIJELO-PLAVIMA SAMO BOD

Istra 1961 zaustavila
osječki pobjednički niz
Objavljeno 25. rujna, 2016.
Gosti su bod osigurali u posljednjim trenucima susreta nakon velike pogreške vratara Mikulića

Vezani članci

REMI U OSIJEKU NIJE SHVAĆEN KAO TRAGEDIJA

Zekić: Malo toga mogu zamjeriti svojim igračima

Istra 1961 ostaje teško rješiva enigma za Osječane u Gradskom vrtu. U posljednjih devet susreta bijelo-plavi uspjeli su je savladati samo jednom. Sinoć su bili na dobrom putu, iako nisu igrali najbolje, ali im je trijumf odnijela velika pogreška vratara Zvonimira Mikulića u posljednjim trenucima susreta.

Imao je Osijek dosta problema u igri, teško je stvarao prilike, a gosti su u protudarima znali biti nezgodni preko vrlo neugodnog Solomona. Osijek je tako svoj pobjednički niz zaključio na četiri utakmice, a primio je i prvi pogodak nakon 360 minuta.

Bez pravog ritma

Utakmica je počela živo, ali to je kratko trajalo nekih 15-ak minuta, a onda se sve razvodnilo. Mnogo je bilo prekida, a lopta je gotovo više vremena provodila u zraku nego na travi. Zbog toga ni jedna momčad nije uspjela ući u pravi ritam. Puljani se nisu u Gradski vrt došli isključivo braniti, iako je bilo razdoblja kada su sa svim igračima stajali iza lopte. Osijek je opet imao probleme s protokom i preciznosti u dodavanjima. Nije bilo okomitosti u njegovoj igri, a jedini koji je bio opasan bio je Borna Barišić koji je poslao tri-četiri vrlo upotrebljiva ubačaja s lijeve strane a koja su ostala neiskorištena. Prvu priliku imao je Ejupi, u samom početku, nakon što ga je odlično proigrao Mioč, ali je Ejupi vrlo loše primio tu loptu u trenutku kada je imao mogućnost zaobići istrčalog Ivšu pa je prilika propala. Onda su krenuli Barišićevi ubačaji. Prvi je stigao u osmoj minuti, a taj je centaršut na drugoj vratnici dočekao je Perošević, pokušao je pucati glavom, ali je pogodio igrača ispred sebe. Dvije minute kasnije Knežević se upustio u soloprodor, ušao je u kazneni prostor iskosa, s lijeve strane pokušao pucati prizemno u suprtoni kut, no Iveša je bio siguran. Nakon te dvije situacije utakmica se posve primirila i trebalo je proći gotovo 20 minuta kako bismo opet vidjeli prijetnju za jednog od vratara. Dogodilo se to u 33. minuti kada je opet Barišić "probio" Miloša na lijevoj strani napada, odlično ubacio u sredinu, na loptu je opet naletio Perošević, ovaj šut je pokušao iz voleja, ali taj udarac upućen s desetak metara svoj je put završio pokraj desne vratnice. I to je bilo sve od uzbuđenja u prvih 45 minuta, s tim da su gosti svoj prvi udarac u okvir uputili tek u samoj završnici prvog poluvremena kada je glavom probao Bouhna, ali taj je udarac jedva doskakutao do Mikulića. Bilo je to poluvrijeme koje smo od Osijeka često viđali ove sezone u Gradskom vrtu. Bijelo-plavi već su poslovično nekako usporeni u prvom dijelu.

Mikulićev dar

Drugi dio susreta bio je značajno bogatiji uzbuđenjima, jer su se javili i gosti. Međutim, prvi je zaprijetio Osijek. U 57. minuti Knežević je udarcem iz daljine najavio seriju prilika s obje strane. Minutu kasnije Knežević je izveo udarac iz kuta, uputio loptu na drugu vratnicu gdje ju je Vojnović glavom vratio do Ejupija koji je potrgnuo iz voleja, ali je taj snažan udarac išao izravno u Ivešu koji ga je odbio. Onda su uslijedile neugodne minute za bijelo-plave. U 61. i 62. minuti mogli su gosti povesti. Obje te njihove brze akcije rodile su se nakon što je Osijek slabo izveo udarce iz kuta. Prvo je Lucio odlično uposlio Miloša koji je pobjegao Mioču i došao sam pred Mikulića, ali je završni udarac bio neprecizan, a već u sljedećoj minuti dogodio se i bijeg Solomona koji je uposlio Bouhnu, ali je njegov udarac iz blizine obranio Mikulić. Te Istrine minute zaključio je Solomon pokušajem sa 17 metara koji je Mikulić obranio. I onda je Osijek uspio pronaći način kako probiti goste. Promijenio se izvođač udarca iz kuta. Umjesto Kneževića taj je posao uzeo Barišić i to se u 76. minuti pokazalo dobrim rješenjem, jer je upravo nakon njegovog ubačaja Vojnović pucao glavom, a Iveša je loptu odbio na nogu Ejupiju koji ne griješi. Nakon toga Osijek se povukao u želji da sačuva tu minimalnu prednost i vjerojatno bi u tome i uspio da na isteku 90. minute vratar bijelo-plavih nije obilno darovao Puljane. Stepčićev udarac sa 17 metara bio je apsolutno obranjiv, jer je išao izravno u Mikulića, ali on je loše intervenirao, lopta mu je ispala i odskakutala u mrežu, pa je Osijek izgubio dva velika boda.

Dalibor KELER
 
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 3041. Sudac: Igor Pajač (Zelina) - 6. Strijelci: 1:0 Ejupi (76), 1:1 Stepčić (90). Žuti kartoni: Barać (Osijek), Mitrevski, Žižić, Collins, Lucio (Istra 1961). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: BORNA BARIŠIĆ (OSIJEK)

OSIJEK                            1 (0)

Mikulić 5, Matas 6, Arsenić 6,5, Barać 6,5, Barišić 7, Mioč 6, Petrović 6 (od 66. Pušić 6), Perošević 6(od 66. Boban 6), Knežević 6(od 83. Lukić-), Vojnović 7, Ejupi 6,5.

ISTRA 1961                      1 (0)

Iveša 6,5, Miloš 6, Žižić 6, Mitrevski 6, Bertoša 6, Lucio 6,5 (od 90. Gojković -), Paracki 6(od 89. Roce), Collins 6, Stepčić 6,5, Bouhna 6(od 78. Prelčec -), Solomon 6,5.

1:0

Barišić je ubacio iz kuta na drugu vratnicu, Vojnović je pucao glavom Iveša je kratko odbio taj udarac do Ejupija koji iskosa loptu šalje u mrežu.

1:1

Stepčić je šutirao sa 17-18 metara lopta je išla ravno u Mikulića, ali mu je nekako izmigoljila iz ruku i završila u mreži.

PLUS

Borna Barišić bio je vrlo raspoložen za igru i šteta je što napadači Osijeka nisu bolje iskoristili njegove vrlo kvalitetne ubačaje s lijevog boka. Općenito, Barišić je odigrao vrlo dobru utakmicu, no na koncu to nije bilo dovoljno za radost bijelo-plavih.

MINUS

Vratar Osijeka Zvonimir Mikulić bio je jedna od najstabilnijih karika u ovome dijelu sezone, ali je sinoć napravio veliku pogrešku koja je Puljanima omogućila osvajanje jednog boda. Primio je pogodak iz udarca koji je jednostavno morao obraniti.

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike