Regija
DUGOOČEKIVANI RADOVI

Grade kanalizaciju u Ladimirevcima vrijednu 2 milijuna kuna
Objavljeno 26. rujna, 2016.

LADIMIREVCI

Na veliku radost stanovnika najvećeg valpovačkog prigradskog naselja, unutar sustava odvodnje aglomeracije Petrijevci u tijeku je gradnja tri crpne stanice i jedne tlačne međustanice u Ladimirevcima, vrijednih 2,009.984 kune, doznajemo.

Sustav odvodnje aglomeracije Petrijevci temelji se na izgradnji kolektorskih, tlačnih i sekundarnih kanalizacijskih mreža, crpnih stanica i tlačnih međustanica unutar svih općinskih naselja, Općine Bizovac i prigradskog naselja Ladimirevci, te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 10 100 ES. Cjelokupni projekt sastoji se od 28 faza gradnje sustava kolektorskih i tlačnih kanalizacijskih mreža te devet faza izgradnje sekundarnih kanalizacijskih mreža za pojedina naselja.

Ladimirevci su obrađeni unutar 9. i 10. faze izgradnje kolektorskih mreža ukupne duljine 3821 metar, 2070 metara tlačnih cjevovoda vrijednosti 3,826.621, a sve je financirano iz sredstava Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave na čijem se području izgrađuju cjevovodi. Za preostali dio ladimirevačke kanalizacijske mreže, koju čine 20. faza izgradnje kolektorske mreže duljine 4080 metara s dvije crpne stanice te sekundarna mreža duljine 3874 metra, provedeno je javno nadmetanje sukladno Zakonu o javnoj nabavi, kojim je utvrđena ukupna vrijednost tog dijela projekta od 5,013.946 kuna, a izvoditelj radova je tvrtka Karašica – Vučica d.d. iz Donjeg Miholjca.

U tijeku je izvođenje dijela radova koji se financiraju preko Redovitog programa Hrvatskih voda u 2016. godini u iznosu od 2,222.000 kuna, od čega Hrvatske vode osiguravaju 90 posto (dva milijuna), a ostatak će osigurati jedinica lokalne samouprave, doznajemo u Gradu Valpovu.

Preostali radovi do okončanja ovog projekta izvest će se, prema očekivanjima, do kraja lipnja 2017. godine, a izvor financijskih sredstava bile bi Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave kao u dosad ugovorenom odnosu (90:10 posto). L. Aničić

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike