Osijek
MEĐUNARODNI TJEDAN GLUHIH

Pomoć gluhoj djeci u školskim klupama
Objavljeno 26. rujna, 2016.

Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije u subotu je u svojim prostorijama obilježila Međunarodni tjedan gluhih, u suradnji s donatorima i partnerima. Nastavljajući tradiciju, tom je prigodom u prostorijama Udruge priređena izložba umjetničkih radova članova, prezentirani su kreativni radovi i promidžbeni materijali.

Tom prigodom klupske su prostorije bile poprište natjecanja u belotu u kojemu su se osječkim članovima suprotstavili članovi udruga iz Valpova, Belišća, Đakova, Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

Među rado viđenim gostima bio je i, po adresi stanovanja prvi susjed Udruge, Adam Bernatović, župnik Župe svetih Petra i Pavla.

Ovakva okupljanja uvijek se iskoriste kako bi se članstvo izvijestilo o klupskim aktivnostima. Ovaj put više je rečeno o radu savjetovališta za roditelje djece oštećenog sluha i radu s djecom. Primjerice, u lipnju je završen projekt “Pomoćnici za gluhu i nagluhu djecu” u kojemu su osigurana tri komunikacijska posrednika za (na)gluhu djecu za trajanja školske godine. Time je osigurana jednakopravnost gluhe djece u usvajanju gradiva i praćenja nastava i, što je još važnije, eliminirana potreba za preseljenjem njih i njihovih obitelji u Zagreb gdje su ranije ostvarivali odgovarajuće uvjete školovanja. D. Kuštro

Priređena je i izložba umjetničkih radova članova, prezentirani su kreativni radovi i promidžbeni materijali

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike