Mozaik
FESTIVAL UMIJEĆA

Đakovački "Obruč"
posvećen obrtnicima
Objavljeno 26. rujna, 2016.

Vremenske prilike, za razliku od prošle godine, ovaj put bile su naklonjene organizatorima Festivala "Obruč" koji se treću godinu zaredom održao u đakovačkoj Ulici bana Josipa Jelačića, pa je ona, u subotu zatvorena za promet, vrvjela od izlagača. Među njima bili su obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i drugi, tako da je i mnoštvo posjetitelja imalo što vidjeti. Festival se i ove godine održao u sklopu gradske manifestacije “Zvonila su zvona katedrale naše” pod osnovnim motom i vodiljom - “festival umijeća”, koji je posvećen obrtnicima.

Već prijepodne posjetitelji su na štandovima mogli kupiti različite domaće proizvode, poput meda, voćnih džemova i drugih delicija, te raznovrsne rukotvorine, suvenire i sve ono što vrijedan slavonski čovjek umije proizvesti. Organizatori manifestacije mislili su i na one najmlađe te je tako za njih i prijepodne i poslijepodne organiziran "Dječji kutak", pa su mališani mogli sjesti među stolove i stolice primjerene njihovoj dobi te bojiti i crtati ili pak svoje lice povjeriti nekom od onih koji se bave face paintingom.

Bogata je bila i ugostiteljska ponuda, a u večernjim satima održan je koncert popularne grupe Magazin. Iz prvog reda s rukama u zraku pratili su ga oni najmlađi, ali u publici se mogao vidjeti i velik broj onih koji su 1980-ih i 1990-ih godina odrastali uz hitove popularnog sastava. Nizale su se s pozornice postavljene na ulici hitovi poput onoga "Tri sam ti zime šaptala ime", "Ljube se dobri, loši, zli...", "Dva zrna grožđa", kao i oni novijeg datuma.

Organizator događanja bio je Grad Đakovo, a suorganizatori TZ Grada Đakova, Udruženje obrtnika – Ceh ugostitelja, Univerzal. Cijela manifestacija odvijala se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zorana Vinkovića.

Maja MUŠKIĆ

Mogli su se kupiti domaći proizvodi, razne rukotvorine, ali i stari albumi Magazina!

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike