Sport
OSIJEK U NEDJELJU DOČEKUJE ISTRU 1961

Nastavak dva pobjednička niza
Objavljeno 24. rujna, 2016.
Zekić: Lijepo je biti trener u ovoj situaciji, momčad je i dalje jako ozbiljna

Vezani članci

PULJANI DOLAZE U SLAVONIJU S POZITIVNIM NIZOM

Bod protiv ovakvog Osijeka bio bi velik rezultat

Utakmicom protiv Istre 1961 u nedjelju (17 sati) nogometaši Osijeka kreću u drugu četvrtinu prvenstva. Prvih devet kola odrađeno je na impresivan način, s čak sedam pobjeda te 22 boda, što je bijelo-plavima donijelo gornji dio tablice tek bod ispod vodeće Rijeke.

Jasno je stoga da vedri i optimistični tonovi prevladavaju u Gradskom vrtu, što je dodatno pojačano i lakim prolaskom Vukovara 1991 u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Trener Zoran Zekić još je jednom pohvalio svoje igrače za prikazano u Vukovaru, istaknuvši i kako se nitko nije previše potrošio ni ozlijedio te potvrdio zadovoljstvo biti trenerom osječkog prvoligaša.

- Lijepo je biti trener u ovoj situaciji, momčad je i dalje ozbiljna, fokusirana na rad, igrači iz dana u dan žele napredovati, ne spavaju. Za sada je sve u redu i nema razloga sumnjati da nećemo nastaviti u istom ritmu.

Novi izazov za Zekićevu momčad bit će Puljani, protiv kojih je upravo i krenula nevjerojatna serija bijelo-plavih. Tih 1:0 iz prvog kola značilo je početak savršenog niza od pet gostujućih pobjeda, koji je i lansirao Osječane u sam vrh tablice. Sada se polako počinje realizirati i želja o Gradskom vrtu kao neosvojivoj tvrđavi u kojoj će padati svaki suparnik. Posljednja dva domaćinstva uspješno su odrađena (Cibalia, Split), a sada je prilika za treće uzastopno domaće slavlje te čak peto ukupno. No, daleko do toga da itko u osječkim redovima u dvoboj protiv Istre 1961 ulazi s mišlju o lakom poslu. Uostalom, Puljani su s posljednje dvije uvjerljive prvenstvene pobjede (Split 3:0, Inter 4:1) probili do petog mjesta te najavili kako je kriza s početka prvenstva iza njih te su sada bitno drukčija momčad od one sa starta sezone. Potvrdio je to i Zekić.

- Promijenili su sustav igre, zabili deset pogodaka u posljednja tri susreta, uključujući Kup, i pokazali napredak. Znali smo kada smo ulazili u sezonu da će biti ozbiljniji nego lani. Uhvatili smo ih na 'krivoj nozi' u prvom kolu, od tada su se digli, ali smo se i mi. Nadam se dobroj utakmici.

Zekić je ponovio kako zbog ozljeda i dalje ne može računati na Lesjaka i Džolana, dok su ostali igrači na raspolaganju. S obzirom na seriju pobjeda, može se očekivati da se sastav neće mijenjati, iako je trener bijelo-plavih još jednom istaknuo kako ima dovoljno širok i kvalitetan kadar i za rotacije.

- Ponavljam, nemam 11, nego 18 ili 20 igrača, to se pokazalo do sada, a nadam se da će tako biti i dalje. Ima dosta utakmica, računam na sve, i ove mlade koji su u B momčadi. Uvijek će netko otpasti, sada recimo pet-šest igrača ima dva žuta kartona i mogu biti jedna-dvije promjene iz tjedna u tjedan, ovisno u suparniku. Još imamo dva treninga do utakmice, ali sastav će manje-više biti isti kao i na posljednjoj - potvrdio je Zekić.

Dvoboj protiv Istre 1961 drugi je u nizu od tri uzastopna domaćinstva te jedan od onih u kojima Osječani ulaze s ulogom favorita. Više je puta Zekić isticao da nije lako u kratkom vremenu promijeniti mentalitet momčadi te od one koja je čekala postati ona koja će diktirati tempo i razvoj situacije na terenu. Protiv Splita bijelo-plavi su bili strpljivi, dugo su tražili put do suparničke mreže, ali su i pokazali kako se mogu nositi s pritiskom imperativa, pogotovo navijača koji su i ove bodove već unaprijed upisali. Bitno je da na sličan način ne razmišljaju trener i igrači te da na terenu još jednom pokažu da su s pravom hit dosadašnjeg dijela prvenstva i nastave sjajan preporod.

Goran ROGULJIĆ

OSIJEK-ISTRA 1961

Početak: 17 sati (nedjelja)

Mikulić-Iveša

Matas - Žižić

Arsenić - Mitrevski

Barać - Bertoša

Barišić - Miloš

Petrović - Lucio

Mioč - Paracki

Knežević - Stepčić

Perošević - Collins

Boban - Gržan

Ejupi - Solomon

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

10. kolo

PETAK

Lokomotiva - Dinamo 0:1

SUBOTA

17 sati

Inter - Slaven Belupo

19 sati

Hajduk - Cibalia

NEDJELJA

17 sati

Osijek - Istra 1961

19 sati

Rijeka - Split

Tvrđava

U OSIJEKU SU PORAŽENI CIBALIA I SPLIT

Krenuo web shop

Raditi je počeo dugo očekivani web shop osječkog prvoligaša te će brojni navijači bijelo-plavih napokon imati priliku kupiti nešto od artikala svog kluba. Trenutno je u ponudi domaća verzija dresa, čija je cijena 350.10 kuna za članove (inače 389 kn), dok je dječji 269.10 kn (299). Također, navijači mogu kupiti i dva šala, bijeli i plavi, a cijena je 58.50 kn za članove (65).

Najčitanije iz rubrike