Regija
GRADSKO VIJEĆE BELOG MANASTIRA

Više od milijun kuna za
gradnju vinske ceste
Objavljeno 23. rujna, 2016.

Na brdu iznad Belog Manastira bit će sagrađena još jedna vinska cesta. Za razliku od dosadašnjih, ova će biti financirana iz gradskog proračuna, a za nju će biti izdvojeno nešto više od milijun kuna. Njezin je početak kod gradskih bazena, protezat će se otprilike kilometar od njih i bit će asfaltirana. Uoči raspisivanja javne nabave, nužno je bilo riješiti 30-ak imovinskopravnih odnosa. “Blagoslov” za javnu nabavu dalo je na prekjučerašnjoj sjednici Gradsko vijeće. Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Poduzetničkog centra Beli Manastir, Radija Baranja, Stanouprave i TZ-a Baranje.

Damir Mendler (HDSSB) zatražio je od gradonačelnika Ivana Doboša financijsku pomoć za školske obroke, za što je, odgovorio mu je Doboš, u proračunu izdvojeno 25.000 kuna.

Kako će između Belog Manastira i Općine Darda biti podijeljeno 24 milijuna eura iz EU projekta zapitao je vijećnik Goran Hes (HDSSB), na što mu je Doboš odgovorio kako se o tome još uvijek raspravlja. Tijekom aktualnog sata HDZ-ovi su se vijećnici raspitivali o završetku radova na javnoj rasvjeti u Šumarini i pješačkom prijelazu preko pruge koja prolazi između Šumarine i Šećerane. SDSS-ov Stevan Ristić tražio je objašnjenje zašto više nema manjinskih skupina u Dječjem vrtiću, dok je SDP-ova vijećnica Željka Zagvozda gradonačelnika pitala hoće li gradski bazeni nagodinu biti spremni za prihvat gostiju. O problemima stanara iz gradskog središta progovorila je Nevenka Kolesarić (SDP). Prihvaćen je program rada Savjeta mladih te izvješće o izvršenju gradskog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Vijećnici su odobrili i prijedlog odluke o suradnji između Cambridgea (SAD) i Belog Manastira te odluku o koeficijentima za plaće gradskim službenicima i namještenicima.I.Getto

Možda ste propustili...

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana