Regija
ĐAKOVAČKA KATEDRALA

Proslavili 15. godina biskupskog ređenja mons. Đure Hranića
Objavljeno 23. rujna, 2016.

ĐAKOVO - Misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici proslavljena je 15. obljetnica biskupskog ređenja mons. Đure Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa. U koncelebraciji nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića te tridesetak svećenika, misno slavlje predvodio je nadbiskup Hranić, a pjesmom animirao Mješoviti katedralni zbor. Čestitku nadbiskupu Hraniću uputio je generalni vikar mons. Ivan Ćurić, rekavši kako u ovaj spomen-čin Kristove otkupiteljske žrtve uključuju život Nadbiskupije: njezinu povijest, sadašnji i budući hod, pastire biskupe i prezbitere, a među njima na poseban način dr. Nikolu Dogana, preminuloga na današnji dan 2007. godine.

U Godini mladih, nadbiskup je iz ruku djevojke i mladića, rođenih upravo one godine kada je zaređen za službu biskupa, primio buket od 15 ruža. Mons. Hranić rekao je kako svi u Crkvi, od pape do zadnjeg malog krštenog djeteta, imaju jednako dostojanstvo sinova i kćeri Božjih.

- Uz krsnu milost, svakome od nas Gospodin daje neku službu prema kojoj se ugrađujemo u ostvarenje poslanja Crkve. Duboko svjestan svoje malenkosti, danas uistinu zahvaljujem dragom Bogu, jer sve što imam i jesam primio sam od Njega, ja, nevrijedan sluga - rekao je mons. Hranić.

Prigodnu homiliju izrekao je nadbiskup u miru Marin Srakić, podsjetivši kako je njegov nasljednik svoju biskupsku službu odlučio započeti i provoditi pod geslom Isusovog poziva i zapovijedi – Izvezi na pučinu!

- Naš biskup Đuro odlučio je izvesti na pučinu i staviti u igru svoj život za nešto istinito i veliko. Izabrao je pridonositi dobru i životu svijeta, posvetiti život Bogu i Isusu Kristu. On pripada među one koji su još uvijek uvjereni da čovjek ne može živjeti bez Boga i da je društvu potrebna ljubav, jer je ona vrjednija od bogatstva - rekao je mons. Srakić.M.Muškić

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura