TvObzor
"AMERICAN CRIME STORY: NAROD PROTIV O.J. SIMPSONA"

Serija osvojila pet nagrada Emmy
Objavljeno 23. rujna, 2016.
Serija prati priču “suđenja stoljeća”, gdje je jedna od najvećih zvijezda američkog nogometa - O.J.Simpson, optužen za teško ubojstvo svoje bivše supruge

Na ovogodišnjem 68. izdanju televizijskih nagrada Emmy, FOX-ova hit serija „American Crime Story: Narod protiv O.J. Simpsona“, pomela je konkurenciju osvojivši čak pet nagrada Emmy, uključujući nagrade za najbolje glumce koju su osvojili: Sarah Paulson, Courtney B. Vance i Sterling K. Brown te nagradu za najbolju seriju ili televizijski film.

Serija prati priču „suđenja stoljeća“, gdje je jedna od najvećih zvijezda američkog nogometa - O.J.Simpson, optužen za teško ubojstvo svoje bivše supruge. Glavnu ulogu u seriji igra oskarovac Cuba Gooding Jr., uz odličnu glumačku postavu koju još čine: David Schwimmer koji u seriji glumi odvjetnika Roberta Kardashiana i John Travolta kao odvjetnik Robert Shapiro.

Serija je osvojila čak 22 nominacije u raznim kategorijama, a prošli vikend već je osvojila nagrade za režiju i zvuk. Sarah Paulson osvojila je nagradu za najbolju glavnu ulogu u seriji ili televizijskom filmu, glumeći oštru, ali pravednu tužiteljicu Marciu Clarkson. Ovo je prva nagrada Emmy za 41-godišnju glumicu koja je još bila nominirana i za najbolju sporednu ulogu u seriji “American Horror Story: Hotel”, gdje je glumila Sally. Iako nije pobijedila i u utrci za sporednu ulogu, nagradu je osvojila njezina kolegica iz serije “American Crime Story” Regina King.

Cuba Gooding Jr. i Courtney B. Vance bili su nominirani za nagradu za najboljeg glavnog glumca u seriji ili televizijskom filmu. Gooding je u seriji utjelovio poznatu zvijezdu američkog nogometa koji je optužen da je ubio svoju bivšu ženu – O.J.Simpsona, dok je Vance igrao ulogu odvjetnika Johnnieja Cochrana i svojim odličnom nastupom osvojio nagradu. Uz Vancea, nagradu za svoj nastup osvojio je i Sterling K. Brown, pobijedivši tako svoje kolege iz serije i poznate hollywoodske zvijezde – Johna Travoltu i Davida Schwimmera. (N.K.)

Foto: FOX
AUTOR I PRODUCENT SERIJE

Izvršni producent serije Ryan Murphy, izjavio je: “Tema serije American Crime Story bila je vrlo delikatna. U krivim rukama ova je serija mogla biti ispričana na senzacionalistički način kako tabloidi prepričavaju velike događaje. Svi su marljivo radili na ovom projektu kako bi priču ispričali na pravi način, sa što više istinitih elemenata. U tome smo i uspjeli. American Crime Story ide dalje, te ćemo nastojati biti još uspješniji, prikazivajući povijesne slučajeve koji su imali utjecaja na današnje društvo.“

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike