Novosti
ALEKSANDRA KOLARIĆ VODSTVU SDP-A

Ispravite nepravde, vratite u stranku izbačene članove
Objavljeno 21. rujna, 2016.

Aleksandra Kolarić poslala je otvoreno pismo članovima SDP-a i Glavnog odbora te stranke, u kojem predlaže poništenje odluke o njezinu isključenju, kao i sličnih odluka o isključenju drugih pojedinaca. Glavnom odboru predložila je i pokretanje revizije svih odluka o raspuštanju stranačkih organizacija donesenih posljednjih godina. Smatra kako je preduvjet promjena i novog početka SDP-a odluka Glavnog odbora o uključivanju u stranku svih politički eliminiranih i nepravedno izbačenih članova koji se žele vratiti. Podsjetimo, Aleksandra Kolarić je najavila da će se, ako bude vraćena u članstvo SDP-a, kandidirati za predsjednicu stranke.

“Pred nama je šansa za novi početak. Vrijeme odluke je pred vama. Hrvatska treba snažan i dosljedan SDP, kao i stabilan HDZ. Danas je pred strankom prvi test demokracije i točka prelaska s riječi na djela. SDP ima priliku zakoračiti na put stvaranja moderne, otvorene, uključive i odgovorne stranke. Naš cilj na tom putu je da SDP postane ključna pokretačka snaga i okosnica progresivne Hrvatske, središnje mjesto njezina okupljanja i rasta”, ističe Kolarić u svom pismu. Dodaje kako su u javnosti mnogi, poput nje, više od dvije godine upozoravali bivše vodstvo stranke na nedostatak političke dosljednosti i hrabrosti te napuštanje socijaldemokratskih vrijednosti.

“Upozoravala sam javno i glasno na pogrešnu politiku i nudila rješenja. Dobrobit svih u SDP-u i u društvu nije šutnja, nego dijalog. Nije različitost, već 'jedinstvo mišljenja' ono od čega trebamo strahovati. Govorila sam dok je grmjelo, a većina u vodstvu je šutjela. Za tu iskrenost, integritet i dosljednost platila sam političku cijenu. Svjesna sam da dobre stvari nikada ne dolaze lagano. Za njih je potrebna srčanost i upornost. Spremna sam svoja znanja, iskustvo, sposobnosti, ideale i vrijeme ugraditi u novi SDP, koji će napraviti zaokret”, nastavlja bivša članica stranke. Smatra kako novi SDP može i mora postati dosljedna i otvorena stranka u kojoj ima mjesta za sve one koji su “nepravedno izbačeni ili gurnuti u stranu”.

“Preduvjet promjena i novog početka je odluka Glavnog odbora o uključivanju u stranku svih politički eliminiranih i nepravedno izbačenih članova. To treba biti prvi potez stranke koja okuplja i uključuje, a ne stranka koja dijeli i isključuje”, piše Aleksandra Kolarić uoči subotnje sjednice Glavnog odbora SDP-a pozivajući ga da ispravi nepravde. D.Pavlović

MILJENIĆU KAMPANJU VODI LALOVAC

Orsat Miljenić, kandidat za predsjednika SDP-a, objavio je u srijedu kako će mu unutarstranačku predizbornu kampanju voditi bivši ministar financija Boris Lalovac. “Boris i ja smo puno toga prošli zajedno, radili smo u Vladi na istim stvarima. Sama njegova podrška i činjenica da se pridružio ovoj ekipi izuzetno mi je zadovoljstvo i čast”, rekao je Miljenić novinarima.

Možda ste propustili...