Crna kronika
NAJVEĆA ZAPLJENA DROGA U 2016.

Slavoncu oduzeto više od 7 kg
marihuane, hašiš i oružje
Objavljeno 21. rujna, 2016.

BELIŠĆE - Više od sedam kilograma marihuane i oružje zaplijenila je policija od 52-godišnjaka na području Valpovštine.

- Prema nalogu Županijskog suda u Osijeku pretraženi su dom i druge prostorije 52-godišnjaka, pri čemu je osim više od sedam kilograma marihuane, koja se nalazila u plastičnoj gajbi, kanti, vrećama i paketima, pronađeno više od deset stabljika konoplje visine od 70 do 190 centimetara. Pronađena je i šprica s oko deset mililitara ulja hašiša, oko devet grama hašiša, digitalna precizna vaga, 190 sjemenki marihuane pakirane u tzv. glisterima (paketićima, nap. a.) te 48,3 grama sjemenki posebno. Policija je oduzela i dvije prerađene puške M-48 te 424 komada streljiva raznog kalibra - kazao je Renato Vince, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske, dodajući kako je na tavanu pronađeno više grana koje su se sušile.

Uzgajivač je drogu proizvodio u svojoj kući, u kući pokraj, u nusprostorijama i u vrtu, a prodavao ju je na širem području Osječko-baranjske županije, pa tako i u Osijeku. Uz to, policija sumnjiči 52-godišnjaka da je od ožujka do srpnja u više navrata dao drogu na korištenje 25-godišnjaku. Hašiš je 52-godišnjak proizvodio sam, a sjemenke marihuane nabavljao je u inozemstvu. Nije otprije poznat policiji po drogi, a nakon ove istrage je uhićen.

Zanimljivo je da je 52-godišnjak pakirao drogu po kvaliteti. “Posebno je pakirao vrhove stabljika marihuane koji su veće kvalitete, a posebno listove”, rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske.

Ovo je najveća zapljena marihuane ove godine u Osječko-baranjskoj županiji, a na belišćanskom području već ih je bilo nekoliko. Zaplijenjena droga proslijedit će se na vještačenje u Centar za forenzična vještačenja i ispitivanja Ivan Vučetić u Zagrebu. Nakon vještačenja bit će poznat iznost koji bi droga postigla u uličnoj prodaji.

Posljednja velika zapljena droge zbila se na ovom području u travnju. Tada je 36 osoba osumnjičeno da su od travnja 2015. do 14. travnja 2016. u Osijeku i okolici u najmanje 260 navrata nabavljali, posredovali i prodavali marihuanu, kokain, amfetamin i metamfetamin. Istraga je trajala godinu dana, a osječka ju je policija provela u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom Osijek i Službom kriminaliteta droga kriminalističke policije MUP-a. Završna faza istrage provedena je s policijom u Zagrebu i Splitu.

Sandra LACIĆ
VIŠE OD 200 ZAPLJENA

Osječko-baranjska policija ove godine imala je više od 200 zapljena droga, a više od 200 osoba prijavljeno je što prekršajno što kazneno. “Evidentan je porast zapljena droga u odnosu na prošlu godinu, kao i prekršajnih prijava zbog zlouporaba droga kojih je od početka ove godine bilo 141”, kazao je Renato Vince iz PU osječko-baranjske.

Dragan Bregović, pomoćnik načelnika krimpolicije PP Belišće, istaknuo je izvrsnu suradnju belišćanske policije i Odjela kriminaliteta droga u Službi organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske, bez koje i rezultati ne bi bili tako dobri kao što jesu u borbi protiv zloupraba droga.

znao što čini

PAKIRAO DROGU PO KVALITETI

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike