Dome slatki dome
UREDITE SVOJ PROSTOR

Detalji su važni za ugodno uređenje interijera
Objavljeno 22. rujna, 2016.

Kada kažemo dom, pomislimo na ugodno uređen prostor s mnoštvom detalja koji upotpunjuju sliku osoba koje u njemu žive. One daju upečatljivost prostoru, ali ih je važno smjestiti na način koji će biti skladan i naglasiti ono što je potrebno. U suprotnom može doći do prenapučenosti prostora koji izaziva nervozu i nelagodu, a da toga nismo niti svjesni.

Prvi dojam

Ulazni prostor je onaj koji stvara prvi dojam. S obzirom na to da je ovo često prostor malih dimenzija, koristite se načelom manje je više. Jednostavna vješalica na dekorativnom zidu bit će prikladan detalj i stvoriti odličan dojam za sve posjetitelje i ukućane.

Prostor u kome se najviše radi u svakom domu je kuhnja. Kao dekoracija mogu poslužiti i sami predmeti koje kristimo u pripremi hrane. Odaberite ih na način da se bojom i materijalima povežu s prostorom kuhinje, ali samu funkcionalnost stavite na prvo mjesto.

U hodnicima i blagovaonicama koristite komode za smještaj dekorativnih predmeta. Kombinirajte različite zdjele, vaze, zelenilo. Osobito zanimljiv detalj bit će snop knjiga fiksiran dekorativnim kamenjem. Kombinirajte predmete različitih veličina, kako bi njihov međusobni odnos bio dinamičan, a samim time i više primjetan.

U dnevnm boravku je sjedeća garnitura s klub-stolićem idealna pozicija za dekoracije. Osim dekorativnih jastučića i prekrivača u zoni sjedenja, svakako aktivirajte i površinu klub-stolića. S obzirom na to da trendovi nalažu kombinaciju nekoliko stolića, imat ćete dovoljno prostora za funkcionalnost, kao i za smještaj dekoracija.

Zidni ili samostojeći poličari idealan su prostor za dekoracije. Ako je moguće, dodatno obogatite ovu zonu svjetlom.

Opuštajuće ozračje

Za one koji žele dodatno iskoristiti prostor, predlažemo smještaj poslužavnika s dekorativnim predmetima na pod. Ovo će biti osobito efektno ako povežete materijal poslužavnika s materijalima u prostoru. Ovu temu možete iskoristiti i u prostoru spavaće sobe.

Spavaća soba je prostor u kome su dekorativni predmeti jako važni jer ozračje treba biti opuštajuće. Poslužite se dekorativnim tkaninama, samostojećim lampama, zdjelama, ali i stolicama i poslužavnicima za postizanje željenog efekta.

Kombinacija različitih predmeta je poželjna, ali pretjerivanje ne, stoga pažljivo birajte i koristite dekoracije, ali ih svakako obogatite zelenilom.

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh.
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike