Osijek
“LJUDSKA PRAVA OD A DO Z”

Mladi Belgijci u uzvratnom posjetu vršnjacima iz Čepina
Objavljeno 20. rujna, 2016.

Udruga Pozitivni i sretni Čepin ugostila je Belgijce koji su došli u Čepin u sklopu provedbe projekta s udrugom Kreativa. Marijan Jovičić, predsjednik udruge Pozitivni i sretni, kaže kako mladi iz Čepina, zahvaljujući europskim projektima razmjene, od svibnja ove godine imaju i prijatelje u Belgiji.

- Upoznali su ih u sklopu projekta 'Ljudska prava od A do Z', kada su u Belgiji zajedno učili o humanosti i pravima djece i mladih. Mladi Belgijci uzvratili su posjet, te ih je primio i općinski načelnik Dražen Tonkovac. Općinski čelnici organizirali su za goste svečani ručak, a Općina je i pomogla određenim financijskim sredstavima ovaj projekt na kojem smo bili pridruženi partner - kaže Jovičić.

Bila je ovo prigoda da mladi Belgijci, u okviru suradnje s organizacijom Terra Moveo, upoznaju ovdašnji način života, običaje, kulturne i druge sitne razlike koje se mogu samo osobno osjetiti i uočiti, sudjeluju na radionicama s jedinstvenim multikulturalnim ozračjem na kojima se mladi zabave i uče socijalne i druge vještine. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike