Osijek
NAKON BRUTALNOG NAPADA NA OSJEČANINA U IRSKOJ

Denis se još oporavlja
od ozljeda, sin Patrik
upisan u školu u Corku
Objavljeno 20. rujna, 2016.
Jimoh je u zatvoru, odnosno na Psihijatriji u Dublinu

Vezani članci

DENIS MANDIĆ U KRITIČNOM STANJU U IRSKOJ BOLNICI

Pomahnitali Nigerijac napao Osječanina čeličnom šipkom

Među prvašićima jedne osnovne škole u irskom Corku upisan je i sedmogodišnji Osječanin Patrik Mandić. Sedam mjeseci nakon brutalnog napada na njegova oca Denisa i nakon što je njegova majka u Corku svakodnevno pratila njegov oporavak, ova je osječka obitelj, bar zasad, odlučila da Cork bude njihov novi dom.

Podsjetimo, Denisa je 28. siječnja izudarao njegov cimer iz Nigerije i to metalnom šipkom po glavi. Zahvaljujući tamošnjim liječnicima, polako se, ali sigurno oporavlja.

- Denis je i nakon ovih sedam mjeseci bolje. Napreduje, ali ruka mu je još veliki problem. Sve u svemu, liječnici su više nego zadovoljni kako napreduje liječenje - potvrdila nam je njegova supruga Ivona, koja je odmah nakon brutalnog napada otputovala u Irsku, a tada šestogodišnjeg Patrika ostavila baki na čuvanje.

Zbog određenih komplikacija oko Denisova oporavka, povratak u Osijek za sada ipak nije moguć, pa je tako obitelj odlučila Patrika upisati u prvi razred u Irsku, umjesto u neku od osječkih osnovnih škola. Ivona kaže kako još nisu sigurni hoće li se vratiti, a kaže kako više nije mogla tako dugo bez sina, kojeg nije vidjela sedam mjeseci. Inače, nakon što se neko vrijeme hranio na sondu, Denis je polako došao na svoje, no još uvijek ima problema s rukom koju mu je ozlijedio donedavni cimer, Olumatermilorun Jimoh.

- Jimoh je u zatvoru, odnosno na Psihijatriji u Dublinu. Protiv njega su podignute optužnice za pokušaj ubojstva i za držanje oružja - kaže Ivona.

Inače, u pomoć ovoj obitelji pritekli su potom brojni Osječani koji su se priključili akciji financijske donacije. I gradonačelnik Ivan Vrkić tom je prilikom financijski pomogao ovu obitelj koja se, iako to nije prvotno namjeravala, bar za sada preselila u Irsku. O eventualnom premještaju Denisa na rehabilitaciju u Osijek za sada nema govora. M. Mihelić

Zbog određenih komplikacija oko Denisova oporavka, povratak u Osijek za sada nije moguć

Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike