Osijek
NOVA DONACIJA KBC-U

Pedijatriji 200.000 kuna od Sandoza
Objavljeno 20. rujna, 2016.

Farmaceutska tvrtka Sandoz Hrvatska (koja se do 2010. nazivala Lek Zagreb, odnosno Lek Ljubljana) darovala je Kliničkom bolničkom centru Osijek 200.000 kuna namijenjenih Klinici za pedijatriju kako bi pomogla u saniranju velike štete što je nastala u nevremenu koje je pogodilo Osijek u lipnju ove godine, objavljeno je jučer u Ravnateljstvu KBC-a Osijek.

Kako je rekao zamjenik ravnatelja, dr. med. dent. Vlatko Kopić, dosad je KBC-u Osijek darovano 1,700.000 kuna te podosta opreme i drugih materijalnih dobara važnih za funkcioniranje Klinike za ginekologiju, Klinike za pedijatriju te ostalih ustrojstvenih jedinica. Dodao je kako su radovi u tijeku i izrazio nadu da će se krajem jeseni zgotoviti sve ono što je bilo uništeno u nevremenu. Kopić je zahvalio dobrotvorima koji su se odazvali apelu KBC-a Osijek da pomognu u saniranju šteta.

- Ovo je dobar korak tvrtki koje već surađuju s KBC-om i koje su dosad pokazale dobru volju da nam pomognu u nevolji - istaknuo je dr. Kopić.

Prvi čovjek Sandoz Hrvatska, Igor Haralović, istaknuo je kako je prvenstvena misija i zadaća tvrtke poboljšanje skrbi za pacijente. U ovome je slučaju pomoć upućena najmlađim pacijentima. Krajnji je cilj uspostavljanje dostojnog standarda zdravstvene skrbi za najmlađe - dodao je Haralović. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike