Autoglas
PREMIJERA

Renault Clio: Više od običnog make-upa
Objavljeno 20. rujna, 2016.
Tehnološki napredniji, Clio je i privlačniji zbog novog svjetlosnog potpisa

Već na prvi pogled vidimo poveznice novog Clija s novim Meganeom i Talismanom, pogotovo kad je riječ o svjetlosnom potpisu izvedenom u tehnologiji Full LED, uključujući, u određenim inačicama, dnevna svjetla u obliku slova C. Nova je prednja maska, na kojoj se ističe Renaultov logotip, te širi usisnik zraka. Straga je promijenjen odbojnik, koji sada izgleda robusnije.

U ponudi su četiri nove boje, novi naplatci i umetci naplataka te još bogatiji program personalizacije, poput četiri koncepta vanjštine ili, pak, pet različitih krovnih naljepnica. Iznutra su nove presvlake, a posebno se pazilo na taktilnu i vizualnu kvalitetu završne obrade plastike. Kromirani umetci sad su matirani i nenametljivi, a boje su profinjenije.

Prinova u ponudi motora turbodizelski je stroj Energy 1.5 dCi 110 sa šesterobrzinskim mjenjačem, a benzinski motor TCe 120 dobio je šesterobrzinski ručni mjenjač, uz dosadašnji EDC. Kupci mogu odabrati jedan od tri različita umrežena multimedijska sustava: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution ili novi pametni sustav R&Go, dostupan na svim razinama opreme. Obnovljeni Clio prvi je Renault B-segmenta koji nudi kvalitetu zvuka Bose za nezaboravan doživljaj glazbe, a bogata ponuda sustava za pomoć u vožnji automobil čini još prilagodljivijim i okretnijim. Na hrvatsko tržište stiže u drugoj polovini rujna.

Maro PAVLIČEVIĆ
BOGATA PONUDA SENZORA

Uz stražnje parkirne senzore, novi Clio, ovisno o inačici, nudi i prednje parkirne senzore i kameru za vožnju unatrag. Sustav Easy Park Assist, dostupan u bogatije opremljenim inačicama, vozaču omogućuje da parkiranje prepusti automobilu.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u