Sport
NASTAVLJEN POBJEDNIČKI POHOD

Perošević načeo, a
Vojnović dotukao Splićane
Objavljeno 18. rujna, 2016.

Očekivano su teško Osječani osvojili tri boda u susretu protiv Splita. Rezultat je na kraju ispao vrlo uvjerljiv, ali dugo su bijelo-plavi lomili otpor gostiju. Pritiskali su, ali Split se dobro i organizirano branio, a kapitulirao je tek nakon kaznenog udarca. Nakon toga su Osječani "prodisali", a da pobjeda bude upečatljiva, pobrinuo se iskusni Aljoša Vojnović, koji je ušao s klupe i s dva pogotka zapečatio sudbinu gostiju.

Dominacija bez efekta

Osijek je u prvih 45 minuta bio apsolutno dominantnija momčad, ali je teško pronalazio načine za probijanje gustog bloka koji su postavili gosti ispred svojih vrata. Rijetke situacije u kojima je Osijek i uspio nešto učiniti zaustavljao je sigurni vratar Duka. Split je gotovo cijeli taj prvi dio susreta stajao sa svim igračima iza lopte, a Osječani su slično kao i protiv Cibalije često kružili oko te obrane bez pravih rješenja. Ipak, bilo je nekoliko situacija koje su mogle biti pretvorene u vodstvo. U samom početku pokušali su Ejupi volej-udarcem koji nije imao dovoljno snage te Knežević iz daljine, ali je Duka bio siguran. Najbolju priliku u prvom dijelu bijelo-plavi su stvorili u 21. minuti, kada je Barišić odlično ubacio slijeva na drugu vratnicu, gdje je bio Perošević i pucao oštro glavom, ali je Duka i to obranio. Slično kao i sedam minuta kasnije vrlo dobar pokušaj Mioča s 20-ak metara. Mladi Osijekov veznjak dobro je potegnuo prema lijevom donjem kutu, ali je vratar Splićana u padu odbio taj udarac u polje. Nerijetko su igru Osijeka vodili stoperi, što samo govori koliko je zatvoren u tim trenucima bio Split. No, nisu Osječani obranu Splita uspjeli staviti na neke veće muke, a s druge strane gosti u prvih 45 minuta nisu ni pokušali ugroziti Mikulića. Imali su jedan jedini pokušaj iz daljine koji je završio u Baraćevu bloku, pa su prakitčno ostali bez udarca na vrata. No slaba je to utjeha bijelo-plavima koji u tom razdoblju također nisu pronašli put do mreže, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Poticaj opet stigao s klupe

U nastavku se javio Split, i to preko svog najopasnijeg igrača Pešića. On je u 49. minuti bio vrlo blizu pogotka kada je pokušao pucati glavom s 3-4 metra s prve vratnice, ali nije dobro zahvatio loptu, pa je prilika propala. Osijek je nastavio s dominacijom, ali muke su i dalje bile prisutne. Navijači su pokušavali dati dodatni impuls, ali Split se vrlo disciplinirano branio. U 56. minuti Petrović je dobro uposlio Perošvića, a on bez oklijevanja pucao s 14-15 metara, a lopta je fijuknula pokraj desne vratnice. Onda je opet Pešić posijao paniku u obrani Osijeka. U 66. minuti prošao je po sredini, pucao s ruba kaznenog prostora, a ta prizemna lopta zamalo je promašila cilj. I onda se Osijeku posrećilo. U 67. minuti Knežević je izveo udarac iz kuta, Boban je loptu vratio glavom s druge vratnice u sredinu, tamo je pucao Arsenić i pogodio Jakića loptom u ruke, a Mlakar je bez razmišljanja označio kazneni udarac za Osijek, koji je Perošević hladno pretvorio u pogodak. Tako su bijelo-plavi napokon probili taj Splitov zid, a onda im se i otvorilo. Poticaj je opet stigao s klupe. Trener bijelo-plavih Zoran Zekić u igru je uveo oporavljenog Aljošu Vojnovića, a on je dotukao goste. U 83. minuti odličan ubačaj Barišića zakucao je glavom u mrežu za udvostručavanje vodstva Osijeka, a pet minuta kasnije pogodio je i drugi put nakon odličnog prodora Pušića koji je "lažnjacima" na leđa "pobacao" nekoliko igrača Splita i onda povratnom loptom pronašao Vojnovića koji je fantastično petom pogodio sami donji desni kut. Tako su Osječani nakon dosta muke ipak uspjeli slomiti otpor žilavih gostiju iz Splita.

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sparno. Teren dobar. Gledatelja: 2825. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) - 7. Strijelci: 1:0 Perošević (68-11m), 2:0 Vojnović (83), 3:0 Vojnović (88). Žuti kartoni: Bakaj, Jakić (Split). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: ALJOŠA VOJNOVIĆ (OSIJEK)

OSIJEK                         3  (0)

Mikulić -, Matas 6,5, Arsenić 6,5, Barać 6,5, Barišić 6,5, Petrović 6,5, Mioč 7, Knežević 6(od 80. Pušić) -, Perošević 6,5(od 86. Lulić -), Boban 6 (od 69. Vojnović 7,5), Ejupi 6.

SPLIT                            0

Duka 6, Jurendić 6, Fuštar 5,5, Mikulić 6, Vitus 5, Zahirović 5, Jakić 6, Grubišić 5 (od 84. Boljat -), Špehar 5,5 (od 88. Samac -), Pešić 6, Bakaj 5 (od 76. Merajić -)

1:0

Jakić je igrao rukom u kaznenom prostoru nakon udarca Arsenića, pa je Mlakar pokazao na "bijelu točku", a siguran realizator bio je Perošević, koji je poslao loptu desno, a Duka je otišao lijevo.

2:0

Barišić je slijeva poslao odličan ubačaj, a Vojnović skočio i snažno trzanuo glavom i udarcem doslovce rasparao mrežu iznad nemoćnog Duke.

3:0

Pušić je prihvatio izbijenu loptu od obrane Splita na 20-ak metara od vrata, uslijedio je odličan prodor i povratna lopta u sredinu koju je Vojnović petom proslijedio u mrežu.

KOHORTIN PROSVJED

Kohorta je prvih 20 minuta susreta provela - prosvjedujući. Prosvjed osječkih navijača dogodio se zbog nezadovoljstva zbog objavljene fotografije na kojoj predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović bijelo-plavi dres s natpisom Maminho predaje Zdravku Mamiću prilikom susreta Dinamo - Osijek. Ta je fotografija izazvala buru nezadovoljstva kod navijača Osijeka, a šutnjom na početku susreta željeli su upozoriti na to. Bilo je i malo pogrdnih skandiranja na račun Zdravka Mamića, a onda se sve vratilo u normalu.

PLUS

Aljoša Vojnović ušao je s klupe i dotukao goste iz Splita. Dugo se Osijek mučio s "crvenima", a Vojnović je s dva iznimno lijepa pogotka posve popravio ukupni dojam.

MINUS

Osijek još uvijek nema pravi lijek za tvrde suparničke obrane. Imali su Osječani dominaciju, ali i ne pravu ideju kako probiti "bunker" gostiju. Posrećio im se taj kazneni udarac koji im je otvorio put prema pobjedi. Sreća je eto ispratila hrabre ovaj put.

Vrh

Osijek je ostvario četvrtu pobjedu u nizu

Najčitanije iz rubrike