TvObzor
USUSRET DODJELI NAJVAŽNIJE TELEVIZIJSKE NAGRADE

Glumci koji su ostali bez Emmyja
Objavljeno 16. rujna, 2016.
Hugh Laurie, Courtney Cox, David Duchovny, Michael C. Hall, Amy Poehler, Steve Carell, Keri Russell, Ed O'Neill, Katey Sagal, Jerry Seinfeld i Jason Alexander nikada nisu osvojili Emmy

Nominacije za najvažniju televizijsku nagradu Emmy, serijski pandan Oscaru, objavljene su u srpnju i o tome smo iznijeli svoje mišljenje. Svečana dodjela bit će ove nedjelje, 18. rujna, a mi se još uvijek nadamo da će naši favoriti biti nagrađeni. Ipak, ako ste zagriženi TV fan - i vjeran gledatelj dodjele Emmyja - naviknuli ste na razočaranje koje slijedi kad vaši omiljeni glumci ponovno odu kući praznih ruku. No to je ništa u usporedbi s tim kako se ti glumci osjećaju. U ovom specijalu pozabavili smo se glumcima koji nikad nisu osvojili Emmyja... ali kladimo se da ste mislili da jesu.

Otišli kući praznih ruku

Hugh Laurie zaradio je simpatije gledatelja i kritičara kao cinični genij dr. House, a iako mu je njegova maestralna izvedba kompliciranog lika priskrbila šest nominacija za Emmy tijekom osam sezona serije “Dr. House”, zapravo nikad nije odnio nagradu kući. Kao da to nije dovoljno užasno, Laurie uopće nije nominiran za posljednju sezonu i time mu je oduzeta posljednja prilika da osvoji prestižnu nagradu, koju je sigurno zaslužio.

Ne samo što Courteney Cox nikad nije osvojila Emmyja za ulogu Monice Gellar u planetarno popularnim “Prijateljima” nego nikad nije bila ni nominirana za tu ulogu! Da stvar bude još uvredljivija, preostalih pet “prijatelja” zaradilo je nominacije, a Jennifer Aniston i Lisa Kudrow čak su i osvojile nagradu. Čak su i neki gostujući glumci, kao što su Christina Applegate, Brad Pitt i Bruce Willis, nominirani za svoje epizodne uloge. Obožavatelji su se nadali da će Courteney dobiti priznanje za rad na humorističnoj seriji “Cougar Town”, ali ponovno su je ignorirali svih pet sezona, iako je smatrana jakim kandidatom.

Da, istina je svuda oko nas, a katkad nas i ubode u dupe: birači očito nisu bili impresionirani glumačkim izvedbama Davida Duchovnyja tijekom godina, ostavivši ga praznih ruku za ulogu Foxa Muldera u “Dosjeima X”. Ali bar je dvaput bio nominiran. Isto se ne može reći za posljednju seriju “Kalifornikacija”, za koju nije zaradio baš ni jednu nominaciju.

Još jedan nepravedni gubitnik svakako je vrhunski glumac Michael C. Hall, koji nije primio nagradu Emmy ni za ulogu pogrebnika Davida Fishera u seriji “Dva metra pod zemljom” ni za osvetničkog serijskog ubojicu Dextera u istoimenoj seriji, za koju je bio nominiran čak pet puta. Valjda će biti treća sreća u nekoj nadolazećoj seriji.

Jednima nominacija, drugima ni to

Komičarka Amy Poehler bila je dvaput nominirana u kategoriji sporedne glumice u humorističnom skeč-programu “Saturday Night Live”, a zaradila je i dodatne četiri nominacije za glavnu ulogu urnebesne Leslie Knope u seriji “Parkovi i rekreacija”. No, na razočaranje svih njezinih obožavatelja, nije uspjela osvojiti ni jednu nagradu.

Omiljeni komičar Steve Carell nominiran je šest puta za svoju ulogu Michaela Scotta iz serije “U uredu”, ali nekako mu je nagrada svaki put uspjela izmaknuti iz ruku. Iako je sama serija osvojila jednu nagradu, za najbolju komediju, i još nekoliko tehničkih nagrada, u velikoj je mjeri zanemarena kad su u pitanju nagrade Emmy - a ni Carell nije bio iznimka.

Keri Russell bila je velika senzacija kao Felicity u istoimenoj dramskoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da osvoji ovu nagradu. Štoviše, nije dobila čak ni nominaciju. Kao deja vu, njezin aktualni projekt, uloga u seriji “Amerikanci”, također joj nije donijela Emmyja, ali ove je godine bar nominirana, pa joj držimo fige.

Ni Ed O'Neill ni njegova partnerica Katey Sagal nisu pokupili nagradu Emmy za uloge u kultnoj humorističnoj seriji “Bračne vode”. Dok je O'Neill dobio bar priznanje u obliku trostruke nominacije za ulogu u “Modernoj obitelji” (iako je ostao kratkih rukava kad je riječ o samoj nagradi), žarko željeni kipić ostao je nedostižan za Sagal unatoč odličnim performansima u krimidrami “Sinovi anarhije”.

Možete li vjerovati da se čak ni zvijezde kultne serije “Seinfeld” nisu popele na pozornicu pokupiti Emmyja? To vas je sigurno najviše šokiralo, ali istina je - Jerry Seinfeld i Jason Alexander glumili su u seriji ni o čemu i nisu osvojili ništa. Ruku na srce, Seinfeld tehnički jest osvojio nagradu jedne godine, ali onu za producenta serije. A bio je nominiran pet puta za ulogu koja mu je promijenila život.

Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”