Crna kronika
NESREĆA U SREDIŠTU OSIJEKA

Dvije trudnice ozlijeđene u sudaru tramvaja i Opela
Objavljeno 15. rujna, 2016.

Dvije mlade žene u visokoj trudnoći, šogorice Ana B. (32) i Matea B. (27) iz Osijeka, ozlijeđene su u sudaru tramvaja i službene Opel Corse slavonskobrodskih registracija. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 10.20 sati na križanju Kapucinske ulice i Lučkog prilaza (bivši korzo), u središtu Osijeka. Trudnice i bebe su, srećom, izvan životne opasnosti.

- Dvadesetsedmogodišnja vozačica kretala se Lučkim prilazom i dolaskom do Kapucinske ulice nije propustila tramvaj pa je došlo do udara tramvaja u automobil. Vozačica je teže, a putnica lakše ozlijeđena, pa su prevezene u KBC Osijek. U vremenu od 10.20 do 11.55 sati, zbog obavljanja očevida, došlo je do zastoja tramvajskog prometa - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske.

Ovu tešku prometnu nesreću vidjelo je tridesetak gostiju obližnjeg ugostiteljskog objekta koji su odmah potrčali unesrećenim trudnim mladim ženama u pomoć.

- Vidjevši sudar, svi su skočili sa stolica. S terase su potrčale i dvije mlađe žene koje su vikale: “Maknite se! Mi smo liječnice!”. U sekundi smo se svi razmaknuli i one su priskočile unesrećenima u pomoć. Ostale su s povrijeđenim ženama do dolaska Hitne pomoći - ispričao nam je očevidac.

Iako je suvozačica uspjela uz pomoć liječnika izići sama iz vozila, vozačica je ostala priklještena u Opel Corsi. Pozvani su osječki profesionalni vatrogasci koji su morali izrezati vrata na Corsi.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo djelatnike Hitne pomoći kako pokušavaju osloboditi vozačicu iz auta. Koristeči škare i razupore (hidraulički alat), uspješno smo oslobodili pristup trudnoj vozačici, te je ekipa Hitne pomoći unesrećenu iznijela na nosila - doznajemo od Lidije Vuksanić, operativne dežurne djelatnice JPVP Osijek. Na intervenciju je izišlo 10 vatrogasaca s tri vozila.

Za vrijeme dok su vatrogasci uklanjali dijelove vozila, liječnici Hitne pomoći pružali su pomoć vozačici koja je nakon kratkog vremena, bez svijesti i krvave glave, izvučena iz vozila. Za vrijeme dok je vozačica Matea spašavana iz vozila, njezina šogorica Ana čekala ju je potresena u drugim kolima Hitne pomoći.

Iako je Hitna pomoć odmah upalila rotacijska svjetla i pokušala krenuti prema Kliničkom bolničkom centru Osijek, to nije bilo jednostavno. Naime, na mjestu nesreće okupilo se nekoliko desetaka građana koji su željeli vidjeti što se događa, pa i fotografirati isto. Nekoliko automobila bilo je parkirano na putu Hitne pomoći koja se morala provlačiti da bi liječnici što prije zbrinuli trudnu vozačicu.

Sandra LACIĆ
TRAMVAJI JURE

Okupljeni Osječani koji su s tugom i suosjećanjem prema nastradalim ženama gledali što se događa, mahom su tvrdili da tramvaji voze prebrzo kroz središte grada.

- Nema dvojbe da je ova vozačica trebala stati da tramvaj prođe, ali tramvaji jure kroz pješačku zonu kao ludi. Samo zazvone, ali ne smanjuju brzinu, pa tako ako ih netko slučajno nije čuo, gotov je - kazali su Osječani. Prometna nesreća dogodila se na ulazu u pješačku zonu u središtu Osijeka.

BOLNICA: DIJETE 27-GODIŠNJAKINJE ZA SADA JE IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

Iz KBC-a Osijek oglasili su se priopćenjem o ovoj teškoj prometnoj nesreći u središtu Osijeka.

- Vozačica je 27-godišnja Osječanka i nalazi se u 28 tjednu trudnoće. Primljena je na kiruršku Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je pod nadzorom anesteziologa i neurokirurga. Dijete je za sada izvan životne opasnosti - navodi se iz KBC-a Osijek. Kako dalje dodaju iz bolnice, 32-godišnjakinja iz Osijeka nalazi se u 32 tjednu trudnoće. Ona je zaprimljena na ginekološku intenzivnu skrb na praćenje. Majka i dijete izvan su životne opasnosti.

VOZAČ TRAMVAJA U ŠOKU

U šoku nakon sudara s Opel Corsom, ostao je i vozač tramvaja. Od Sanje Mršo, voditeljice Službe marketinga GPP-a, nitko u tramvaju nije ozlijeđen. “Zbog nesreće u prekidu su bile tramvajske linije 1 i 2, i mi smo u najkraćem roku ubacili autobuse. U početku je promet autobusima išao preko Šamačke ulice, no uskoro smo s policijom dogovorili prometovanje preko Trga Ante Starčevića”, rekla je Mršo, ističući žaljenje što je došlo do nesreće.Ma.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike