Regija
“MEDENO SRCE” POSLUJE GODINU DANA

Prekinula uspješnu karijeru
u Austriji, vratila se u
Hrvatsku i uspjela!
Objavljeno 14. rujna, 2016.

BRESTOVAC - Sve je počelo kada je Mariela Kranjec donijela odluku da prekine odličnu karijeru slastičarke u Austriji, napusti posao u elitnom hotelu gdje je vodila odjel slastica i vrati se u Hrvatsku.

Pomogli i novinari

Bila je odlučna da u rodnom kraju majke pokrene svoj biznis sa slasticama, mada su je u samom početku čudno gledali i govorili “vraća se iz Austrije da ovdje otvori obrt, a svi odlaze put Austrije i Njemačke”. Iako su svi bili začuđeni, svi su joj izlazili ususret i pomogli oko brojnih papira i dozvola, a u svemu joj je pomoglo to što je imala završenu školu, položenu kvalifikaciju, položen majstorski ispit i HACAP. Već tada su je i austrijski mediji primijetili, jer je bila najmlađa osoba u Austriji koja je položila majstorski ispit potreban za otvaranje obrta.

I mi smo čuli za taj neobični slučaj te ubrzo nakon otvaranja obrta „Medeno srce“ posjetili Marielu, napravili reportažu, a onda su nas prenijeli neki državni mediji, pa su krenuli specijalizirani časopisi i Mariela je uskoro rekla da je posao krenuo takvom brzinom da ona ne zna kako će to sve stići napraviti. Javljali su se kupci iz cijele Slavonije, Zagreba, Rijeke, kupci koji su imali velike priredbe, slavlja, brojni ugostitelji koji pripremaju catering na proslavama, svi su ubrzo željeli kolače i slastice prema Marielinom receptu i kreaciji. A tu je samo mašta granica koju Mariela uspješno stvara na slasticama.

- Od tada je posao krenuo takvim narudžbama da jednostavno nisam mogla sve primiti, jer sam se željela posvetiti svakom kupcu, tako da ako u ovom tjednu imam narudžbu za neke veće svatove, ne uzimam ništa drugo, jer želim da sve bude najbolje, da se mogu dovoljno vremena posvetiti mladenačkoj torti, torti kumova, ostalim tortama kojih nekada zna biti desetak i više, a tu su još i deseci kilograma sitnih svatovskih i brojnih kremastih kolača. Ne želim se preopteretiti pa da se ne mogu posvetiti ukrašavanju svatovskih kolača, posebice mladenačke torte, jer ima jako mnogo ideja i zahtjeva, no ja sam do sada svima uspjela zadovoljiti njihovu maštu i napraviti baš takvu tortu kakvu su željeli. Torte svatovske su najzahtjevnije, ali i najveći izazov za mene, i nema toga što se ne može napraviti – kaže mlada poduzetnica Mariela Kranjec iz Brestovca, koja je upravo obilježila prvu godinu poslovanja jednom skromnom feštom i da zahvali svojim roditeljima koji su joj bili najveća potpora, ali i susjedima, rodbini, prijateljima.

Šest mjeseci unaprijed

Naravno, veselica nije mogla proći bez tamburice, jer to Mariela posebno voli, pa je angažirala poznati požeški tamburaški sastav Zlatna dolina da ih zabavi.

Da pokaže svoje umijeće, za proslavu je pripremila i jednu višekatnu svečanu tortu koju je posebno ukrasila, a mašne s torte bile su identične mašnama na njenoj svečanoj haljini. Uvijek se mora paziti na sve detalje, kaže Mariela, kojoj je uvijek žao kada se često zaustavi automobil ispred njenog obrta i ljudi puni optimizma dođu kupiti kolače na preporuku iz medija ili od prijatelja. No, ona još uvijek ne može pripremiti dovoljno kolača i slastica za dnevnu prodaju, još uvijek jedva stiže pripremiti sve slastice koje su unaprijed naručene, neke i po šest mjeseci za nečiji veliki dan, veliku proslavu.

– Razmišljam o tome da otvorim slastičarnu u Požegi, da mogu svaki dan ponuditi nove i svježe kolače. To mi je želja koja će se ostvariti, jer nisam se nadala da ću tako brzo dostići svoju punu zaposlenost, sva moja iskustva u godinu dana rada su pozitivna. No ta želja traži i dodatna ulaganja, novi prostor, novu opremu – kaže Mariela. Ona ističe da su u njenim slasticama, posebno tortama, sve prirodni materijali, a da šećere koristi u smanjenim količinama, a proizvodi slastice i za one koji slatko smiju samo gledati. No njene kolače mogu slobodno konzumirati i oni koji imaju problema sa šećerom, jer radi kolače i za dijabetičare.AGM Kruna

Samo domaće

Budući da imaju veliki voćnjak, ona i mama od voća pripremaju domaće pekmeze i džemove koje kasnije koristi u kolačima. Mlijeko, vrhnje, maslac i ostalo koristi iz domaće mljekare koja prerađuje samo mlijeko iz Zlatne doline.

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike