Crna kronika
NAKON OČEVIDA TRAGEDIJE

Na Biljskoj cesti poginuo je vrsni student i sportaš
Objavljeno 10. rujna, 2016.

SLATINA - U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u jutarnjim satima na Biljskoj cesti nedaleko od Osijeka kao pješak stradao je 22-godišnji Matej Jelavić iz Slatine. Svi koji ga poznaju slažu se da je nesretni mladić bio izuzetno mirna i dobroćudna osoba, vrijedan sportaš, član Hrvačkog kluba Slatina, koji je dan prije prerane i tragične smrti proslavio svoj 22. rođendan.

Od predsjednika Hrvačkoga kluba Slatina Slavena Krznarića i trenera Marija Petraka čuli smo samo pohvalne riječi za mladoga hrvača, koji je svojedobno izuzetno uspješno nastupao i za prvu ekipu slatinskoga kluba.

Matej Jelavić trenirao je hrvanje od svoje desete godine, bio je osvajač medalja u uzrastu mlađih dječaka, starijih dječaka, kadeta i juniora. Čelnici HK Slatina kažu da je na svakom državnom prvenstvu osvojio medalju. Bio je vrlo cijenjen među članovima kluba, sa svima je bio dobar i svi su ga voljeli, a kao sportaš savjestan i uvijek spreman pomoći u radu kluba.

Nakon srednje škole upisao je Elektrotehnički fakultet u Osijeku, stradao je kao student treće godine. Doznajemo da je bio među najboljim studentima i da je sve ispite polagao na vrijeme. Za vrijednim sportašem i studentom žale njegovi neutješni roditelji i četvorica braće. Pokopan je jučer na mjesnom groblju u Feričancima.

Petar ŽARKOVIĆ
USMRTIO GA AUTOMOBIL

Nesretni Matej Jelavić poginuo je u prometnoj nesreći u četvrtak oko 5.10 na Biljskoj cesti u Osijeku. Na njega je automobilom naletio 54-godišnjak. Vozač se kretao automobilom od Osijeka prema Bilju. U blizini benzinske crpke zbog neprilagođene brzine vozač je prednjim dijelom vozila udario u 22-godišnjeg pješaka koji se kretao cestom. Mladićevo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije, a protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Najčitanije iz rubrike