Regija
CENTAR ZA EDUKACIJU ORAHOVICA

Kamp maligno oboljele djece
Objavljeno 7. rujna, 2016.

ORAHOVICA

U Centru za edukaciju Orahovica održan je sedmodnevni kamp Udruge za djecu oboljelu od malignih bolesti “Moje dijete” Osijek.

- Program rehabilitacije i resocijalizacije “Za osmijeh djeteta u prirodi” provodimo već sedam godina u Centru za edukaciju Orahovica GD Crvenog križa Osijek, uz potporu Osječko-baranjske županije. Sudionici kampa bili su djeca oboljela od malignih bolesti i leukemije te članovi njihove obitelji. Program je strukturiran kroz program rada s djecom u radionicama (psihološka, likovna, glazbena, tjelesna te radionica zdravog kuhanja…), uz nadzor i koordinaciju stručnog tima. Prvi je put u ovaj program djelomice integriran program psihološke podrške djeci i njihovim obiteljima pod nazivom “Budi tu i ohrabri me”, koji završava u rujnu ove godine uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja – rekla je voditeljica projekta Sonja Lacković-Kučinac.

- Djeca ovdje nas psihologe i druge stručnjake gledaju u civilu, kao svoje prijatelje i puno lakše izražavaju svoja mišljenja i osjećaje. Ono što je u ovom kampu najvažnije kod djece jest socijalizacija s obzirom na karakter bolesti. Kako znamo, većina njih po nekoliko godina zbog svoje bolesti bude izolirana od zajednice, tako da im je ovo neka vrsta reintegracije među vršnjake i to im je jako važno, a druga stvar su radionice u kojima oni mogu ventilirati neke svoje osjećaje s vršnjacima, a koje ne mogu u svojim obiteljskim okolnostima. Ovdje smo otvoreni i za sve vrste individualnih razgovora – rekla je psihologinja na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek Maja Buljubašić, voditeljica psihološke radionice u kampu.

Djeca su posjetila i Viteški turnir na Jankovcu te ergelu Višnjica u Slatini. Snimljen je i edukativno-informativni video, koji će se, kako je kazala Lacković-Kučinac, prikazati u nekoliko osnovnih škola, u ljetnom kampu u Orahovici te preko medija, kako bi se javnost upoznala s bitnim činjenicama vezanim uz maligne bolesti u djece te pomogla u njihovu oporavku i uključivanju u život nakon terapija. V. Grgurić

Možda ste propustili...

"FRANKOPANI" OPET PLANINARILI

Na najvišem vrhu Slavonije

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ

Likvidambari će krasiti Miholjac

USTRAJNO NASTOJE PROMIJENITI NEPOVOLJNE TRENDOVE

Belišće uz Umag i Vrliku među 3 grada s najjačim demografskim mjerama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana