Osijek
PROJEKT REGIONALNOG INFO-CENTRA

Uspješni mladi - uzor vršnjacima
Objavljeno 3. rujna, 2016.

PRONI Centar Regionalni info-centar za mlade Osijek nizom aktivnosti nastoji pružiti pomoć mladima, ali ih i potaknuti da se sami izbore za svoje mjesto u društvu. Tako su na svojoj internetskoj stranici pokrenuli zanimljiv projekt pod naslovom Uspješni mladi.

- Riječ je o mladima koji su svojim primjerom uzor vršnjacima. Često se, kada se govori o mladima, ističu negativni primjeri. Mi smo se odlučili za drukčiji pristup, za pozitivne priče, koje su motivirajuće za druge mlade. Sve su to uspješne mlade osobe kojima je dan ispunjen aktivnostima, a mi ih potičemo da budu ponosni na svoj rad. Pozivamo i ostale mlade, koji mogu biti uzor ostalima, da nam se jave - kaže Zdenka Radić, voditeljica Info-centra za mlade.

A ti su uspješni mladi ljudi Antoni Pišonić, Andrijana Katava, Josipa Babić, Ines Brezovac, Ivona Palko, Ivona Mikić, Kristina Kovačević, Darija Gabrić, Petra Lang i Laura Plantak.

Antoni je student informacijskih znanosti i član AIESEC-a Osijek, a Andrijana studentica kulturalnog menadžmenta na Odjelu za kulturologiju u Osijeku i trenutno potpredsjednica za marketing i odnose s javnošću u udruzi KultAkt. Josipa Babić, studentica ekonomije u Osijeku, članica je AIESEC-a, Savjeta mladih grada Slavonskog Broda i voditeljica College priprema za mature. Ines Brezovac, magistra novinarstva, radi u struci kao urednica informativnog programa i voditeljica na Hrvatskom radiju, a Ivona Palko studira informacijske znanosti u Osijeku te je članica Izvršnog odbora AIESEC-a.

Ivona Mikić, studentica je pete godine medijske kulture na Odjelu za kulturologiju, s trenutnom adresom u Stuttgartu, gdje je na Erasmus razmjeni. Kristina Kovačević, studentica je medijske kulture, a do završetka studija dijeli je obrana diplomskog rada, članica je PR tima ReArt festivala te PR i PRESS tima Pannonian Challenge festivala. Darija Gabrić radi kao media freelancer, a bavi se drugim aktivnostima, poput dizajna eksterijera, proučavanja i realizacije novih ideja i projekata. Predsjednica je udruge PLANTaža. Petra Lang studentica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti, volonterka Erasmus Student Networka i Info-centra za mlade Osijek, a Laura Plantak trenutno piše magistarski rad i volontira na nekoliko projekata s različitim udrugama. Svatko od njih zaslužio je poseban članak. V. Latinović

Možda ste propustili...

GRADSKA UPRAVA UVODI RED U IZDAVANJE GRAĐEVINSKIH DOZVOLA

Vulin: Projektanti namjerno predaju nepotpune zahtjeve

U FIGURATIVNOM I DOSLOVNOM SMISLU

Ribarska ulica procvala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana