Osijek
OSJEČANIN POSREDUJE ZA PRIJATELJA S PAGA

Pomorac traži ženu, isključivo Slavonku, “jer boljih nema”
Objavljeno 1. rujna, 2016.

Kad je u utorak poslijepodne Glas Slavonije nazvao 84-godišnji Osječanin Jakob Ergotić, nismo ni sanjali da će, umjesto komentara na političku situaciju, gradske prilike ili kakav komunalni problem, zaželjeti preko novina - ženu za svog prijatelja.

Da, upravo je takvu želju oglasio Ergotić, pojašnjavajući kako krajem tjedna planira put Zubovića, mjesta pokraj Novalje na Pagu, gdje bi želio povesti i, nada se, ženu koja bi željela upoznati njegova prijatelja, 54-godišnjeg pomorca Mladena Zubovića, vlasnika nekoliko apartmana u tome lijepom mjestu. Ta žena ne bi imala nikakvih obveza, osim da upozna Zubovića, a ako se poslije toga svide jedno drugomu - na njima je odluka o braku.

- Živio sam u Novalji 22 godine i imao kuću sa šest apartmana. Zapošljavao sam tada samo naše Slavonke, djevojke iz Osijeka, Županje, Virovitice... i sve su one kod mene živjele gratis, a dobivale plaću. U to sam vrijeme ondje upoznao puno domaćih ljudi, među kojima je i Zubović, inače, jamčim, iznimno pošten čovjek koji ne puši, popije tek katkad bevandu uz dobru hranu. I naravno, vrlo je zgodan muškarac. Pitao me bih li mu pomogao da nađe ženu u Slavoniji, a ja bih volio kada bih u tome uspio - rekao nam je Ergotić.

Slavonka koja poželi otputovati na Pag k Zuboviću imala bi deset dana vremena da ga bolje upozna, bez ikakvih obveza. Nakon toga Zubović se vraća na brod, točnije u Englesku. No, valja naglasiti kako se tim poslom namjerava baviti još kratko vrijeme.

- Zubović je u istoimenom mjestu pokraj Novalje podigao četiri apartmana i nakon brojnih godina plovidbe, kako sam kaže, želi se skrasiti s izabranicom i ondje sviti bračno gnijezdo - kaže Ergotić.

Na naše inzistiranje Ergotić nam je dao telefonski broj svojeg prijatelja kako bismo ga mogli pitati za namjere.

- Da, istina je da sam rekao Ergotiću da mi pomogne naći ženu u Slavoniji, jer boljih od Slavonki nema, to su vrlo drage i lijepe žene. U Osijeku sam bio više puta i svidjele su mi se i one i grad. Inače, ovdje kod mene u mjestu nekada je bilo dvostruko više žena nego muškaraca, a sad je situacija obrnuta. Inače, planiram raditi najduže još godinu-dvije, a onda bih se skrasio, živio pravim obiteljskim životom - rekao nam je Mladen Zubović. M. Mihelić

SAMO NEKA JE ISKRENA

Na upit koje osobine mora imati žena koju bi Ergotić poveo u Novalju, Zubović kaže kako bi volio upoznati ženu od 35 do 50 godina. “Bude li ih se javilo više, odabrat ću najpošteniju od njih. Samo neka je iskrena - kaže Ergotić.

U šali je izrekao i svoj uvjet.

- Budući da imam 84 godine, ali još uvijek sam odličan vozač, i sad ću u Novalju automobilom. No bilo bi dobro da gospođica koja će poći sa mnom ima položen vozački ispit pa da se povremeno zamijenimo za upravljačem.

Ako se neka Slavonka odluči za odlazak u Novalju “na neviđeno”, može se javiti na broj telefona 091/881-4126 (Zubović).

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike