Sport
SPORTSKE IGRE MLADIH

Legice, Požežani i Brođani najbolji i u međunarodnoj završnici Igara
Objavljeno 30. kolovoza, 2016.

Sportske igre mladih, projekt koji donosi najljepšu sportsku priču, počeo je još 1996. godine s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcima besplatno sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima tijekom ljeta.

Međunarodni karakter

Jubilarne 20. Igre svečano su zatvorene na splitskoj Rivi, a na zatvaranju se okupilo 800 pobjednika iz sve tri zemlje koje su se natjecale u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničaru, utrci na 60 metara te odbojci na pijesku.

Ove uspješno održane Igre bile su posebice uspješne i za mlade sportašice i sportaše iz Slavonije i Baranje. Posebno se to odnosi na žensku odbojku gdje je ekipa Legice Osijek, koje čine igračice Linge Čepin, uzrasta 2001. godine, osvojila prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj završnici. Isti uspjeh ostvarila je momčad NK Slavonija Požega u malom nogometu, kao i ekipa ulične košarke Slavonski Brod 1946. Međutim, bilo je tu još lijepih uspjeha, pa krenimo redom, spomenimo bar najbolje Slavonce i Baranjce na ovim državnim završnicama.

U odbojci momčad Murse Osijek (2001. i mlađi) osvojili su broncu, a u istom dobnom uzrastu Legice Osijek bile su najbolje. U konkurenciji rođenih 1998. godine i mlađi zlato je osvojila ekipa ŽOK Osijek, a ekipi Vallis Aurea Požega pripalo je srebro. U odbojci na pijesku kod djevojčica osvojile su Čepinčanke, dok su kod dječaka Mursa-Osijek bila brončana.

U malom nogometu u kategoriji 2005. i mlađi momčad NK Slavonija Požega osvojila je zlato, dok je Cibalia bila srebrna. U malom nogometu u kategoriji 2001. i mlađi srebro je osvojila momčad SB 01/02 Slavonski Brod, dok je u kategoriji 1998. i mlađi srebro pripalo Auto školi Put iz Slavonskog Broda.

U rukometu u muškoj kategoriji u kategoriji 2000. i mlađi, broncu je osvojila Škola rukometa Brod, dok su se srebrom okitili rukometaši RK Fenix Osijek. U uličnoj košarci u kategoriji 2000. i mlađi zlato je osvojila momčad Slavonski Brod 1946, a među dječacima rođenih 2002. i mlađi zlato je osvojila BŠK Slavonski Brod. U istoj kategoriji srebro je pripalo osječkoj Kajgani. Kod djevojčica 2000. godište srebrne su bile Vinkovčanke.

Kod tenisača za godište 2001. Filip Varga osvojio je srebro, dok je kod djevojčica Marija Benković iz Osijeka osvojila zlato, a Ena Čopčić iz Vinkovaca srebro.

Medalje i u atletici

U graničaru u kategoriji 2005. i mlađi ekipa Vatrene strijele iz Požege osvojila je broncu, dok je u kategoriji 2007. i mlađi ekipa Mladost Osijek osvojila srebro. U šahu (2001.) prvo mjesto osvojio Fran Šoš iz Donjeg Miholjca, dok je Ivana Maroslavac iz Vinkovaca bila brončana.

U utrci na 60 metara u kategoriji 2005. i mlađe Mia Wild iz Nuštra je bila srebrna, dok je Luna Kalesić iz Osijeka brončana, u istoj kategoriji za muške zlato je osvojio Marko Rogulja iz Novske, dok je srebrni bio Fran Matagić iz Osijeka. U kategoriji 2007. i mlađi u utrci na 60 metara srebrna je bila Ema Knežević iz Osijeka, dok je brončana bila Ana Piljaš iz Vukovara. U istoj kategoriji za muške zlato je osvojio Mihael Prelesnik iz Novske. U posljednjoj disciplini Državne završnice igrao se stolni tenis, a broncom se okitio Marin Šimundić iz Nuštra.

Nakon završnica na državnoj razini najuspješniji su se natjecali na međunarodnoj završnici u konkurenciji mladih sportašica i sportaša iz Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Osim zlatnih medalja Legica, NK Slavonije iz Požege i košarkaša Slavonskog Broda 1946, u šahu je Ivana Maroslavac iz Vinkovaca bila brončana, dok su u uličnoj košarci za djevojčice Vinkovčanke osvojile treće mjesto. U tenisu Marija Benković iz Osijeka bila je srebrna, dok je Ena Čopčić iz Vinkovaca brončana. U atletici u utrci na 60 metra u kategoriji 2007. i mlađe Ema Knežević iz Osijeka osvojila je zlato, dok je Ana Piljaš iz Vukovara brončana. U utrci na 60 metara 2005. i mlađe, Luna Kalesić iz Osijeka je srebrna, a Mia Wild iz Nuštra brončana, dok je u muškoj kategoriji Marko Rogulja iz Novske zlatni, a Fran Matagić iz Osijeka srebrni. U odbojci na pijesku u ženskoj kategoriji ekipa Čepina osvojila je također drugo mjesto.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike