Osijek
REKONSTRUKCIJA DIJELA OPATIJSKE ULICE

Umjesto kocki, na 200 metara kod Pulske i Humske asfalt
Objavljeno 31. kolovoza, 2016.

Svatko tko je bar jednom u automobilu ili autobusu prošao Opatijskom ulicom nije mogao zaobići neravnine, posebice na njezinom istočnom dijelu. Stoga su stanovnici toga dijela Juga 2 bili ugodno iznenađeni vidjevši prekjučer strojeve, što je označilo početak radova na sanaciji 200-tinjak metara te ulice, u vrijednosti 300 tisuća kuna. I sam je gradonačelnik Ivan Vrkić obišao radove tijekom prijepodneva te najavio bolje rješenje za prometovanje ovom ulicom.

- Ono što je na Opatijskoj propalo, stavlja se ponovno u funkciju i to s pomoću, kako kaže struka, cementne stabilizacije. Trenutačno se radi na skidanju gornjeg dijela i potom će se taj prostor asfaltirati, umjesto da se vraćaju kocke. Radit će se bar u dvije-tri faze, ali želimo posao napraviti kako treba. Izišao sam danas na teren i tražim da se ispita mogućnost skidanja svih kocaka duž cijelog tog dijela Opatijske te da se ondje postavi asfalt. Cilj je da se tom ulicom odvija promet na kvalitetan način, da se uklone neravnine na koje su ukazali građani i da podloga izdrži prometovanje autobusa i ostalih vozila koji onuda prometuju. No, najprije treba ispitati kakva je podloga i struka će vrlo brzo donijeti odluku - rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Dodaje kako se i građani raspituju o mogućnosti skidanja kocki i postavljanju asfalta, zbog čega je zatražio struku da se očituje o takvoj varijanti. Inače, nova će podloga, kaže Vrkić, jamčiti stabilnost prometa, a radovi se obavljaju u ovo vrijeme i zbog činjenice da zbog neravnina zimska služba s ralicama tijekom zime ondje nije mogla kvalitetno obavljati svoj posao. Stoga se nastojalo prevenirati tu situaciju učvršćivanjem podloge na zadovoljstvo svih vozača koji onuda prolaze. Dobro je poznato da je do ulegnuća došlo zbog višegodišnjeg prolaska teških vozila tom ulicom.

Nakon što se završe radovi na istočnom dijelu, a što će, kaže struka, trajati oko tri tjedna, vidjet će se postoje li istovjetne neravnine i ulegnuća i na drugom dijelu ulice. U međuvremenu, stanari Humske, poprečne ulice oko koje se izvode radovi u Opatijskoj, za sada mogu svojim automobilima izići iz ulice. Kako doznajemo, u trenutku kad bude nužno, ulica će se u dogovoru sa stanarima zatvoriti, ali samo nakratko, dok se do kraja ne završe radovi u Opatijskoj. U međuvremenu, promet Opatijskom od Trpanjske do Srijemske obustavljen je i preusmjeren na ulice u okolici. M. Mihelić

DO 16. RUJNA PREUSMJERENE I AUTOBUSNE LINIJE gpp-a

I GPP je zbog radova preusmjerio promet autobusa na liniji Vij. Petrove gore - Jug 2, Kanižlićeva - Jug 2, Bolnica - Jug 2 te Mačkamama - Jug 2. Za vrijeme izvođenja radova vozit će se obilazno Srijemskom, Trpanjskom i dijelom Opatijskom te dalje prema ustaljenoj trasi linije. Preusmjeravanje autobusnih linija trajat će do 16. rujna.

Najčitanije iz rubrike