Mozaik
MLADEN VULIĆ, GLUMAC

Rođeni Županjac nekad je
pjevao u Općoj opasnosti, a
danas glumi kralja Tomislava
Objavljeno 31. kolovoza, 2016.
Reality spektakl “Anno: Ljeta gospodnjeg 925.” od 3. rujna, u 20 sati

U subotu, 3. rujna, u 20 sati počinje velika RTL-ova jesenska avantura – emitiranje povijesnog reality spektakla “Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.” Show je to u kojem se 16 kandidata vratilo u prošlost i odvažilo živjeti životom naših predaka iz 10. stoljeća i časno, odano i marljivo služiti kralju Tomislavu i knezu Krševanu.

Dvorac Ribnik zauzeli su kralj Tomislav (Mladen Vulić), knez Krševan (Marinko Prga) i 16 kandidata. Njih očekuju nezavidni uvjeti, izolacija i ostala manja ili veća iznenađenja. Spavat će na posteljama od slame, osvjetljavati prostorije svijećama od pčelinjeg voska, pripremati hranu na otvorenom ognjištu u posuđu od keramike i drveta, a morat će naučiti skladištiti hranu i svladati osnove kovanja oruđa i oružja. Kandidati neće sve vrijeme provoditi unutar zidina Ribnika. Voditeljica showa je omiljeno TV lice, Antonija Blaće, uz koju će glavnu ulogu u tjednim turnirima u ulozi suvoditelja imati Miroslav Škoro, inače autor naslovne pjesme showa „Vrijedilo je“. Kandidate svakog tjedna očekuju brojni zadatci, izazovi i iskušenja, a morat će i prozivoditi razna oruđa, oružja i jela za trampu. U njihov će zamak svakog tjedna dolaziti poznati kazališni redatelj Mario Kovač u ulozi lukavog trgovca s kojim će naši kandidati morati razmjenjivati sve ono što im nedostaje za život. Povodom početka emitiranja showa popričali smo s glumcem Mladenom Vulićem, koji glumi kralja Tomislava.

Budući da je RTL bio tajnovit i nije otkrio sve detalje, možete li nam vi reći bar djelić o vašoj ulozi i showu općenito?

- Glumim kralja Tomislava koji se vratio iz bitke i dao svom vjernom knezu Krševanu prekrasan zamak Ribnik nadomak Karlovca. Njegovi će se marljivi i odani podanici brinuti o zamku i hrabro i časno služiti svome kralju, odnosno meni. Što se tiče showa, on je po načinu snimanja, s obzirom na filmske kamere, dronove i ostalu opremu i način montaže, bliže snimanju filma nego realityja, a ono što je isto zanimljivo jest to da se za jedan ovakav show nikada nije skladala glazbena tema posebno za svaku epizodu. Mislim da gledatelji nisu svjesni što ih sve očekuje, jer će kandidati uistinu morati živjeti po pravilima 10. stoljeća, raditi zajedno, svladati vještine koje su većini modernih ljudi potpuno strane. Eto, nadam se da sam dovoljno otkrio.

Županjac ste po rođenju, a bili ste čak i prvi vokal benda Opća opasnost. Recite nam nešto o tome.

- Da, istina je, mi smo to tada zajedno osnovali, ali to je već stara priča... Nisam nastavio s glazbom. Kako svi u tim godinama pišu pjesme, svi se nešto pokušavaju baviti glazbom i nogometom. To je bilo više po nekoj mladalačkoj inerciji. Ne možeš se baviti sa sto stvari. Znate kako kažu: bolje radi jedan posao kao bog zapovijeda, nego pet napola.

Što još radite ovog ljeta osim projekta “Anno”?

- Počeo sam snimati film “F20” s redateljem Arsenom A. Ostojićem. Tijekom ljeta bio je prvi dio snimanja, a u jesen kreće drugi dio. Hrvoje Sadarić napisao je scenarij, a s Ostojićem sam radio i prije (“Ta divna splitska noć”). To će biti jako zanimljiv film. F20 je oznaka dijagnoze za shizofreniju. Jednostavno rečeno, priča je to o jednom mladiću koji ima taj prikriveni faul u sebi, a njegova djevojka je moja kći u filmu. To je recimo horor-triler, nešto drukčije od stvari koje sam dosad radio. Na filmu radi ekipa koja je već ranije radila s Ostojićem, Alen Liverić, Alma Prica... Dobra ekipica! Na jesen ćemo završiti snimanje, pa ćemo nagodinu vjerojatno film premijerno prikazati u Puli, ako se ne varam.

Je li moguće nakon snimljenih više od 20 filmova i desetak TV serija te niza kazališnih uloga odabrati neku omiljenu?

- S vremenom nekako to više počneš vezati uz ljude, neka poznanstva, pamtiš snimanja po dobrim trenutcima... Ima stvari u kojima neizbježno uživaš i profesionalno, ali kako prolazi vrijeme, čovjeku je sve važnije s kim radi nego što radi. Jednostavno se to tako u čovjeku namjesti, postane najvažnije to zadovoljstvo i osjećaj staloženosti i mira kad radiš s ljudima koji su ugodni i ti si njima ugodan. Nije bitna ambicija da dobiješ Oscara, nego da što je moguće više uživaš u onome što radiš. Mislim da je to prirodno i normalno.

Kako ćete proslaviti rođendan 1. rujna?

- U ovim godinama rođendani se više ne slave (smijeh). Možda bude nešto, valjda će netko dati neku tortu, iako mislim da ću na rođendan raditi.

Tanja KVORKA
VRIJEDNA NAGRADA

Samo jedan natjecatelj iz prošlosti će se u sadašnjost vratiti bogatiji za 440 solida, koji su u ranom i srednjem vijeku bili ime za zlatni novac, što je protuvrijednost današnjih 500.000 kuna, a koliko će iznositi glavna novčana nagrada koju će dobiti pobjednik RTL-ova povijesnog reality showa. Za usporedbu, da je netko u 10. stoljeću uspio pribaviti 440 solida, mogao bi kupiti otok veličine Krka! Zlatom se nije trgovalo, a jedino je država sjedila nad kontrolom zlata kojeg tada nije bilo u optjecaju, iako se znala njegova vrijednost.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike