Novosti
IZ FONDOVA EU-A

Za pet projekata
27 milijuna kuna
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je dodijelilo odluke o financiranju pet projekata koji su ostvarili 27 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije, a koji bi trebali rezultirati s otvaranjem 62 nova radna mjesta. Ti su projekti ostvarili nepovratna sredstva putem poziva "Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu", u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. "Tih pet projekata s ostvarenim nepovratnim sredstvima u visini od 27 milijuna kuna, potaknut će ukupne investicije od 95 milijuna kuna, a korisnici projekata, odnosno ugovora potpisanih kroz taj poziv, obvezali su se na otvaranje 62 radna mjesta", kazao je tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat na konferenciji za novinare.

Nepovratna sredstva dobile su tvrtke OMP obrada metala i trgovina iz Zaboka (5,1 milijun kuna), tvrtka Elcon Geraetebau iz Rijeke (14,8 milijuna kuna), Krklec-Metal iz Huma na Sutli (2,9 milijuna kuna), TEO-Belišće iz Valpova (2,28 milijuna kuna) i tvrtka Toner iz Karlovačke županije (1,9 milijuna kuna).

Direktor tvrtke TEO-Belišće Franko Vukobratović je kazao kako su im ova nepovratna sredstva vjetar u leđa, planiraju zaposliti 24 nova djelatnika te povećati proizvodne kapacitete. H

Možda ste propustili...

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta