Sport
LUKA MODRIĆ NOVI KAPETAN:

Prazan stadion ne
smije nam biti alibi
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

Luka Modrić je novi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koja otvara kvalifikacijski ciklus za SP 2018., 5. rujna na stadionu Maksimir pred praznim tribinama protiv Turske. Potvrdio je to izbornik Ante Čačić. Također dokapetani bit će Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić. Modrić je već bio jednom kapetan Hrvatske, bilo je to na gostovanju kod Azerbajdžana. Vijest s kojom je veznjak Reala iznimno počašćen dočekala je Modrića na ulasku u hotel, gdje se pridružio ostalim reprezentativcima, prvi put nakon EP-a u Francuskoj.

- Ponosan sam što sam kapetan Hrvatske. Hvala izborniku na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati - sažeo je novi kapetan Modrić, koji vjeruje kako će se dobra atmosfera iz Francuske nastaviti i tijekom kvalifikacijskog ciklusa, koji naša reprezentacija započinje 5. rujna protiv Turske. Istom reprezentacijom s kojom smo započeli nastup na EP-u.

- Uvijek je posebno okupiti se u reprezentaciji, imali smo fenomenalnu atmosferu na Europskom prvenstvu, a s obzirom na to da je ovdje ista momčad, vjerujem da ćemo tako i nastaviti. To je preduvjet za prave igre i prave rezultate. Samo trebamo opet pokazati ono što je bilo dobro u Francuskoj.

Modrić je istaknuo kako je prazan stadion veliki hendikep. Ali...

- Ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno pripremiti i usredotočiti se jer je važno započeti ciklus pobjedom", naglasio je Luka Modrić, čestitavši pritom svim hrvatskim olimpijcima na velikim uspjesima u Brazilu.

Premda je glavnina reprezentacije koja je bila na okupu u Francuskoj ponovno u kadru, ipak su doživljene male promjene. Nema više kapetana Darija Srne te Gordona Schildenfelda. U reprezentaciji je Josip Pivarić te Dejan Lovren, koji je zbog sukoba s izbornikom propustio EP u Francuskoj.

- I ranije sam rekao kako ni jedan igrač ni izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama - rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić. K.Lacković/Hina

HALILOVIĆ SE NIJE ODAZVAO GRAČANU

Ante Čačić nije za predstojeću akciju pozvao Alena Halilovića, koji je posljednji otpao s popisa kandidata za nastup na EP-u u Francuskoj. Mladi nogometaš HSV-a našao se na popisu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana. No, Halilović se nije odazvao na poziv. U međuvremenu su, kako tvrdi Romeo Jozak, direktor svih mlađih uzrasta, iz HSV-a stigla dva dopisa u kojem traže malo vremena za adaptaciju, jer je Halilović ovo ljeto tek pristigao u Hamburg. Zato je moguće da za predstojeće susrete protiv Švedske (1. rujna) i Gruzije (6. rujna) Ante Čačić ustupi nekog od svojih izabranika primjerice Marka Roga, Antu Ćorića ili Tina Jedvaja.

Ante Čačić

hrvatski izbornik

Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike