Osijek
UREĐENJE GRADA

Pri kraju radovi u Županijskoj te na
križanju Vukovarske i Trpimirove
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

Druga etapa rekonstrukcije na raskrižju Vukovarske i Trpimirove dobro napreduje. Dok se promet odvija kružno oko raskrižja, unutar radilišta skinute su stari rasvjetni stupovi i postavljeni novi, razmontirani su i semafori, a jučer su postavljane konzole za semafore na nove rasvjetne stupove.

Voditelj Odsjeka za promet Grada Osijeka Zdravko Orešković, kaže kako su novi stupovi postavljeni na temelje koje su morali izmaknuti od dosadašnje lokacije, jer nisu imali mjesta postaviti ih, budući da raskrižje nisu smjeli ostaviti bez rasvjete. Zbog toga će morati prilagoditi pješačke prijelaze.

Od radnika na raskrižju doznali smo jučer da će, što se njih tiče, s poslom biti gotovi do srijede, a kada će ponovno promet teći kroz raskrižje, a ne kružno, nisu znali.

Radovi se privode kraju i u Županijskoj ulici. Kako situacija sada izgleda, čini se da će moći ispoštovati rok do 1. rujna. Tamo je odrađena temeljita rekonstrukcija, od zamjene komunalnih instalacija do postavljanja betonskih kocki umjesto asfalta. Napravljene su i pripreme koje će omogućiti da se cijeli taj prostor pretvori u pješačku zonu. Građani koji prolaze uz gradilište i svakodnevno prate kako se radovi odvijaju, kažu nam kako su zamijetili da se posao odrađuje vrlo pedantno pa im se činilo da možda neće uspjeti dovršiti ga na vrijeme. “No, bolje je da se ne brza, kvaliteta je najvažnija”, mišljenje je Osječanke Dijane, stanovnice gradskog središta.

Ipak, kako sada stvari stoje, asfaltiran je veći dio istočne strane Županijske ulice za parkirališta i cestu na potezu od Ulice Hrvatske Republike do okretišta kod Trga pape Ivana Pavla II. Postavljeni su i metalni elementi na mjestima gdje će biti novi drvored u vrijeme kada to vegetacijski uvjeti omogućuju. Kako se može vidjeti, taj će dio gradskog središta napokon biti onakav kakav dostoji slavonskoj metropoli. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike