Mozaik
INICIJATIVA "UDRUGE ZAJEDNO"

Manifestacija Dan udruga u Orahovici
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

Inicijativa “Udruge zajedno” pokrenula je hvalevrijednu akciju organizacije zanimljive manifestacije. Riječ je o manifestaciji pod nazivom Dan udruga na kojoj su se orahovačke udruge predstavila postavljenim štandovima te sportskim i zabavnim igrama. Natjecalo su nogometu na maliće, povlačenju užeta, potom u disciplinama padobran, frizbi na ljestve, alka u šukarama i metloboj.

- Mi članovi udruga uvidjeli smo da u Orahovici treba poraditi na tome da se svi skupa malo zbližimo jer nažalost ljude je toliko stvari razjedinilo od politike i sporta, kućnih problema i drugo. Evo sazrjelo je vrijeme da se svi zajedno vratimo u središte grada i pokažemo da možemo zajedno, a posebno da našoj djeci ukažemo na jedno zajedništvo, na zabavi i osmijeh. Ovo su pokrenule sve udruge zajedno, svi smo jedni od istih i ustrajat ćemo na tome da ovaj sadržaj postane tradicionalan. – rekao je Vlado Grgić Crni, predsjednik Reda vitezova Ružice grada, jedan od organizatora manifestacije. Sportska i zabavna natjecanja bila su više nego zanimljiva, pa iako su na kraju pobjednici proglašeni i nagrađeni, pobjednik je u biti bio sam događaj i međusobno druženje.

- Igre su samo upotpunile cijeli ovaj događaja. Ja sam bio voditelj nogometnog dijela natjecanja koji se igraju u dvije kategorije, djece i odraslih i taj dio je pokazao kako je najvažnije da se napokon ponovno okupio velik broj ljudi u središtu Orahovice i da smo se svi zajedno odlično proveli. Sport je taj koji povezuje nacije, države i sve nas koji to pratimo, a lijepo je vidjeti posebno u djeci taj borbeni duh i želju za pobjedom. No, sport spaja, nikako ne razdvaja i to je ono što smo željeli ovdje poručiti – kaže voditelj sportskih natjecanja Tonino Rađenović. Za sve posjetitelje Zlatko Ivanković iz udruge specijalne policije kuhao je besplatni gulaš u ogromnom kotliću, a nakraju večeri sve posjetitelje zabavljao je sjajni Igor Delač i njegova odlični sastav Aura band. Ukupni pobjednik nakon zbrajanja svih igra na kraju je bila ekipa Plivačkog kluba 2, no kako su rekli Grgić i Rađenović, najveći pobjednik su ljudi, djeca roditelji, bake i djedovi, građani koji su svojim dolaskom i sudjelovanjem pokazali kako se voli Orahovica. V.Grgurić

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike