Mozaik
MTV VIDEO MUSIC AWARDS

Odlična Beyonce odnijela
osam nagrada, a povratnica
Britney Spears razočarala
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

Beyonce je još jednom dokazala da je najbolja: na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards prikazala je svoje vještine i zasjenila kolegice, od Rihanne do Britney Spears. Beyonce je osvojila osam nagrada, uključujući onu za video godine, i izvela pet pjesama s albuma "Lemonade" u 16-minutnom nastupu u Madison Square Gardenu. Pjevala je uživo, žustro je plesala i oduševila je publiku pjesmama "Pray You Catch Me", "Holy Up", "Sorry", "Don't Hurt Yourself" i "Formation", koja je osvojila nagradu za najbolju pjesmu.

- Prvo želim zahvaliti svojoj lijepoj kćeri i svom nevjerojatnom mužu za njihovu potporu - rekla je Beyonce, koja je na crveni tepih došla s kćeri Blue Ivy i majkama Trayvona Martina, Michaela Browna i Erica Garnera, koji se pojavljuju u njezinu filmiću "Lemonade". Njezin nastup podsjetio je na onaj s dodjele 2014., kad je Beyonce također nastupala 16 minuta i primila nagradu Michael Jackson Video Vanguard. Ta je nagrada ove godine pripala Rihanni, koja je na dodjeli izvela pjesme "Work", "We Found Love" i "Love on the Brain". Ipak, glavna atrakcija bila je kad joj je njezin dečko, Drake, uručio nagradu i rekao: "Zaljubljen sam u nju otkako samo imao 22 godine. Ona je među mojim najboljim prijateljima, cijeli život mi je uzor iako je mlađa od mene." Rihanna se zacrvenjela, a publika je pozdravila Drakea ovacijama. Pjevačica je zahvalila obitelji, prijateljima i svom rodnom gradu Saint Michaelu, na Barbadosu: “Moj je uspjeh počeo kao moj san, ali sad moj uspjeh nije samo moj. On pripada mojoj obitelji, obožavateljima, mojoj domovini i ženama, crnim ženama.”

Beyoncein vrhunski nastup bio je totalna suprotnost nastupu Britney Spears, koja je na ovoj dodjeli nastupila nakon deset godina stanke. Ne samo što je nastupila na playback, nego je to učinila jako loše. Spears je izvela svoj hit "Make Me..." i dobro plesala, ali ni jednu riječ nije otpjevala uživo. Potom je na pozornicu došao reper G-Eazy, a ona je ponovo na playback izvela svoju dionicu njegove hit-pjesme "Me, Myself and I"!

Drake je nagrađen za najbolji hip-hop video za "Hotline Bling", a Calvin Harris je nagrađen za najbolji muški video za "This is What You Came For". Na dodjeli su nastupili: Nick Jonas, The Chainsmokers, Ty Dollar $ign i Ariana Grande, koja je izvela "Side to Side" s Nicki Minaj.

Jimmy Fallon, koji je uručio nagradu za najbolji video godine, bio je odjeven kao Ryan Lochte, s platinastom kosom. Kao Lochte, koji je podnio lažnu prijavu o pljački tijekom Olimpijskih igara u Riju, Fallon je lagao da je napisao pjesmu "Sorry" Justina Biebera i režirao spotove nominirane za nagradu. T.Kvorka

Nagrada Michael Jackson Video Vanguard ove je godine pripala Rihanni

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike