Crna kronika
TRAGEDIJA U POŽEŠTINI

Mladić vozio automobil pijan, poginule dvije 15-godišnjakinje
Objavljeno 28. kolovoza, 2016.

PLETERNICA/TRENKOVO - Protekli će vikend u Požeštini, na žalost, ostati upamćen po dvije teške prometne nesreće, a u jednoj su poginule dvije djevojke. Obje nesreće, u Trenkovu u subotu, i u Resniku kod Pleternice u prvim satima nedjelje, dogodile su se nakon povratka mladih iz noćnog života.

U nesreći koja se oko 4.40 sati u nedjelju dogodila u Resniku kod Pleternice, život su izgubile dvije 15-godišnje djevojke. One su se nalazile u VW Passatu kojeg je vozio 22-godišnji mladić i u kojem se nalazila još jedna djevojka. Mladić je u krvi imao 1,34 promila alkohola.

Udarac u banderu

Prema riječima Ivane Radić, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske, četvero mladih Passatom su se vraćali iz noćnog izlaska iz Pleternice. Kada su ušli u selo Resnik, 22-godišnjak je zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku na ravnom dijelu prometnice izgubio nadzor nad upravljačem automobilom. VW Passat potom nekontrolirano prelazi u suprotni prometni trak, izlijeće s ceste i u punoj brzini zabija se u stup javne rasvjete. Došlo je do, doznajemo od očevidaca, ovijanja automobila oko stupa. Snažan udarac čuli su stanari obližnjih kuća koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. S obzirom na to da je automobil smrskan do neprepoznatljivosti, intervenirali su i vatrogasci iz Pleternice koji su rezanjem lima morali izvući unesrećene. Na žalost, zbog višestrukih teških ozljeda, na mjestu nesreće poginule su dvije 15-godišnje djevojke, iz 20-ak kilometara udaljinih mjesta Čaglin i Milanlug.

Vozač i treća djevojka (20), vozilom Hitne pomoći prevezeni su u požešku bolnicu. Prema riječima dežurnog kirurga – traumatologa prim.dr. Drage Gašpara, vozač je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju, dok je lakše ozlijeđena 20-godišnjakinja, nakon ukazane liječničke pomoći, puštena na kućnu njegu.

Policija je odmah po dolasku na mjesto nesreće, iako je automobil bio izvan ceste, zatvorila prometnicu zbog višesatnog očevida koji je uslijedio. Promet je preusmjeravan na alternativne putove. Očevidna ekipa Policijske uprave požeško-slavonske temeljito je ispitala tragove na cesti kako bi se točno utvrdio uzrok ove tragedije koja je u crno zavila obitelji iz Čaglina i Milanluga. Promet je normaliziran u 11 sati. Vozača očekuje kaznena prijava i vjerojatna zatvorska kazna.

Mazda u potoku

Iako su bili rani jutarnji sati, vijest o tragediji brzo se proširila Milanlugom i Čaglinom, pa su obitelji, rodbina i prijatelji u suzama došli na mjesto nesreće, no dalje od policijske trake nisu mogli. Od mještana Čaglina doznajemo kako su u automobilu bile dvije sestre, 20-godišnjakinja i jedna od poginulih 15-godišnjakinja.

Prometna nesreća zbila se i u subotu ujutro u mjestu Trenkovo, između Požege i Velike. U Mazdi 6 nalazile su se četiri osobe, trojica mladića i djevojka i vraćali su se iz noćnog života. U jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine vozač je na ravnom dijelu ceste izgubio kontrolu nad upravljačem Mazde, nakon čega je automobil izletio s asfalta i snažno udario u betonski zid uz potok Stražemanka. Mazda je potom “katapultirana” u potok gdje je završila okrenuta na boku.

Prlikom slijetanja, iz Mazde su ispale dvije osobe, dok su dvije ostale zarobljene u automobilu. Zbog toga je na mjesto nesreće izišla ekipa DVD-a Pleternica, a pridružili su se i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije i DVD Trenkovo.

Prema riječima Dejana Matijevića, zapovjednika DVD Velika, vatrogasci su morali rezati krov Mazde kako bi unesrećene izvukli van. Dvoje je bilo bez svijesti. Neslužbeno doznajemo da je sve četvero bilo na proslavi momačke i djevojačke večeri. Sva trojica mladića trebali su sutra krenuti u Njemačkoj, gdje trenutačno rade.

AGM KRUNA
ZAŠTO SU BILE VANI TAKO KASNO?

Tragedija u Resniku šokirala je stanovništvo Požeško-slavonske županije. Životi mladih djevojaka koje su tek krenule u srednju školu, izgubljena su u sekundi. I dok se preko društvenih mreža izražavaju sućuti obiteljima tragično preminulih djevojaka, osvanulo je i podosta komentara u kojima se pita, kako dvije 15-godišnjakinje mogu biti vani, četiri sata poslije ponoći. “Tužna sam iskreno zbog ove tragedije, jer i sama imam tinejdžere slične dobi. No, ujedno sam i ljuta, jer mi je neshvatljivo da tako mlada bića mogu biti vani u rane jutarnje sate. Pa oni su tek zakoračili u stvarni život! Ova tragedija mogla se izbjeći da su se djevojke morale vratiti kući do 23, ili ponoći”, komentar je jedne žene iz Požege.

zla kob

JEDNA SESTRA POGINULA DRUGA OZLIJEĐENA

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike